Višćina forma razlog za osmijeh na licu Prosinečkog, tri igrača bez minutaže

Nogometna reprezentacija BiH 23. marta igra na Grbavici protiv Armenije, tri dana nakon toga u Zenici dočekujemo selekciju Grčke, a selektor Robert Prosinečki može biti zadovoljan formom većine reprezentativaca koji su našli mjesto na njegovom posljednjem spisku.

Prvi golman reprezentacije BiH Ibrahim Šehić primio je pogodak u domaćem susretu njegovog Erzuruma protiv Galatasaraya, a posljednji put je svoju mrežu sačuvao netaknutom još 24. novembra u domaćoj pobjedi protiv Antalyaspora. Asmir Begović je još uvijek na klupi Bournemoutha, dok je Vedran Kjosevski primio pogodak u pobjedi Željezničara protiv Mladosti.

Ermin Bičakčić opet je propustio utakmicu Hoffenheima zbog povrede, dok je Ervin Zukanović odigrao svih 90 minuta u remiju Genoe protiv Frosinonea (0:0). 
 

Duljević se vratio u startnu postavu



Bojan Nastić je odigrao svih 90 minuta u remiju Oostendea sa Beverenom, a Toni Šunjić koji je napokon dočekao početak ruske Premier lige također je odigrao svih 90 minuta u gostujućoj pobjedi Dinama protiv Ufe. 

Eldar Čivić ušao je s klupe posljednjih pola sata u pobjedi Sparte protiv Libereca, a od igrača koji nisu bili na posljednjem spisku i koji će vjerovatno dobiti poziv za sljedeće utakmice treba izdvojiti Seada Kolašinca koji je s klupe za rezervne igrače pregledao Arsenalov meč protiv Tottenhama. Ipak, Seo će već u četvrtak u Evropskoj ligi gotovo sigurno zauzeti mjesto u startnoj postavi, a on je ove sezone jedan od najboljih igrača londonskog tima.

Nakon velikog uspjeha na evropskoj sceni i prolaska u osminu finala Evropske lige, Amer Gojak ušao je posljednjih 15 minuta u gostujućem remiju Dinama protiv Lokomotive, dok je Muhamed Bešić igrao do 66. minute u meču između Wigana i Middlesbrougha koji je završen bez pogodaka. 

Gojko Cimirot igrao je svih 90 minuta u remiju St. Liegea i Mouscrona, a Miralem Pjanićpostigao je pogodak u gostujućoj pobjedi Juventusa protiv Napolija, nakon čega je zbog drugog žutog kartona dobio crveni karton.

Elvis Sarić nije igrao za južnokorejski Suwon u gostujućem porazu od Ulsana i čitav meč pregledao je s klupe za rezervne igrače, a Rade Krunić bio je jedan od najboljih igrača Empolija u remiju protiv Parme (3:3) i na terenu je proveo svih 90 minuta. 
 

Višća u najboljoj formi


Goran Zakarić je u velikom derbiju između Partizana i Crvene zvezde odigrao svih 90 minuta, dok je Haris Duljević za Dynamo Dresden odigrao 75 minuta u remiju protiv Bochuma. 

Možda i u najboljoj formi od svih reprezentativaca trenutno je Edin Višća koji je u gostujućoj pobjedi Bašakšehira kod Yeni Malatyaspora postigao novi pogodak i trenutno je na brojci od 10 golova i 12 asistencija u turskoj Superligi. 

Deni Milošević je u remiju Konyaspora i Goztepea odigrao svih 90 minuta, no bez konkretnog učinka. Sanjin Prcić je odigrao svih 90 minuta u minimalnom porazu Strasbourga na gostovanju kod Nice.

Edin Džeko doživio je debakl sa svojom Romom u gradskom derbiju protiv Lazija (3:0), a on je odigrao svih 90 minuta i u prvom poluvremenu propustio jednu dobru priliku. 

Kenan Kodro ušao je s klupe u porazu Athletic Bilbaoa kod Valencije, a Riad Bajić s klupe je pregledao pobjedu Bašakšehira. U pobjedi Almerije kod Zaragoze Ermedin Demirovićodigrao je posljednje tri minute. 

Od potencijalnih reprezentativaca vrijedi izdvojiti Marija Vrančića koji je u finišu dobio priliku u novoj pobjedi Norwicha kod Milwalla, kojom su zadržali prvo mjesto u Championshipu, a Izet Hajrović je zbog povrede propustio meč Dinama kod Lokomotive i neće biti spreman za prvi susret osmine finala Evropske lige protiv Benfice. 

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki će spisak igrača za susrete protiv Armenije i Grčke objaviti 11. marta. Prosinečki će spisak objaviti u prostorijama Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine s od 11 sati, a Zmajevi će se okupiti 18. marta u hotelu "Austria&Bosnia" na Ilidži, kako prenosi Klix.ba.