Vitez iz Bužima slavi 50. rođendan: U utorak gostuju Željezničaru na Grbavici

.
Nogometni klub Vitez iz Bužima slavi 50 godina postojanja, a tim povodom dogovorena je prijateljska utakmica sa Željezničarom koja će se igrati na stadionu Grbavica u Sarajevu.

 

Čelnici klubova su zvanično dogovorile termin utakmice za utorak u 18 sati, a iz bužimskog kluba su naglasili kako im je velika čast igranje na najboljem bh. stadionu.

"Prije nekoliko sedmica Vitez je bio domaćin Veležu, a sada će doći u goste jednom od najvećih klubova u našoj zemlji. Uprava kluba na čelu s predsjednikom Edhamom Eminićem uz pomoć načelnika Mersudina Nanića radi odličan posao za klub, ali i promociju jedne od najmlađih općina u BiH. Ovo je odlična prilika za promociju mladih igrača iz Bužima koji će imati priliku da se nametnu premijerligaškim klubovima", poručili su iz Viteza.

Eminić, Nanić i presjedavajući OV Bužim Suvad Šahinović uručili su prigodan poklon predsjedniku FK Željezničar Nazifu Hasanbegoviću te mu se zahvalili što će uveličati veliko slavlje bužimskog kluba.

Inače, Vitez će u srijedu, dan kasnije, odigrati još jednu prijateljsku utakmicu protiv FK Respekt iz Sarajeva u sportskom centru Safet Zajko sa početkom u 11 sati.