Vlado Jagodić o nogometnoj groznici u Bihaću: Jedinstvu je mjesto uz Želju i Sarajevo

Nakon ubjedljive pobjede Jedinstva protiv Viteza (3-0) Bihać ponovo trese nogometna groznica. Bišćani nakon 8. odigranih kola zauzimaju odlično četvrto mjesto sa 15 bodova, samo tri manje od lidera Veleža. Junak Jedinstva u posljednjoj pobjedi bio je dvostruki strijelac Damir Rovčanin. Treći pogodak za tim iz Bihaća postigao je kapiten Anes Nuspahić.

Velike zasluge za posljednje uspjehe Bišćana pripadaju i treneru Vladi Jagodiću.

- Drago mi je što smo se vratili na pobjednički kolosijek. I porazi i pobjede su sastavni dio sporta. U Bihaću i Jedinstvu mi je lijepo. Novi projekat u klubu je pokrenut od strane predsjednika kluba Ismeta Hadžimuratovića i direktora Adnana Bajrića. U klubu sam skoro tri mjeseca, i slobodno mogu reći da smo uspjeli puno uraditi. Sve podsjeća na lijepa vremena kada je Jedinstvo bilo u društvu najboljih u BiH. Napravili smo veliki zaokret u organizaciji, ali i stvaranju tima u kratkom periodu. Nakon toga došli su i rezultati. Protiv Veleža smo imali pun stadion, što imponuje svima koji smo u klubu.  Idemo korak po korak. Na prvom mjestu nam je infrastruktura da klub može da funkcioniše bez ikakvih problema. Organizaciono rastemo, brzo će zaživjeti akademija – kaže Vlado Jagodić.

Ističe da je Jedinstvo za ovaj kratak period premašilo očekivanja.

- Naravno da želimo više, i da klub u nekim narednim godinama nađe mjesto koje zaslužuje, a to je definitivno Premijer liga BiH. Jedinstvu je mjesto uz Želju i Sarajevo. Cilj u ovoj sezoni je da budemo konkurentni do zimskog prelaznog roka. Tada ćemo napraviti opsežnu analizu da vidimo dokle smo dobacili. Niko nam nije stavio nož na vrat da budemo prvi, ali mi želimo da budemo u vrhu i niko nam to ne može uskratiti. Mislim da idemo dobrim putem i nadamo se da ćemo pravim rezultatima proslaviti 100 godina postojanja Jedinstva. Velež pokazuje šta je kontinuitet u radu. On već dvije godine stvara ovo što se sada manifestuje u prvenstvu. U ovoj godini Velež je apsolutni favorit prvenstva - kazao je na kraju prvi čovjek struke ekipe iz Bihaća.

bajric

Direktor Adnan Bajrić ističe da je Jedinstvo jedna velika porodica koja se iz dana u dan širi.

- Ovo je novi pristup klubu i ljudima, firmama i navijačima. Sa širim krugom ljudi radimo i savjetujemo se. Hvala sponzorima koji su opet tu, hvala navijačima koji nikad nisu odustali, i vjerujemo da truda i rada neće izostati, te da ćemo biti istrajni i da će rezultati doći. Hvala medijima za ambijent i atmosferu koju prave, jer nam time olakšavaju. Ove rezultate ne bi postigli bez pomoći Grada Bihaća, te firmi koje su opet uz Jedinstvo kao što su Meggle, Čavkunović, RIZ Krajina, Ilma, Hotel Paviljon i Park, motel Rio Mare i drugih prijatelja i sponzora kluba - kaže Adnan Bajrić.

alic

Adnan Alić jedan je od nogometaša od kojeg se nakon oporavka mnogo očekuje. 

- Drago mi je što sam dio ove lijepe priče Jedinstva. Imao sam peh da se povrijedim nakon dolaska, ali vjerujem da ću opravdati povjerenje stručnog štaba i navijača, koji su nam velika podrška – kaže Adnan Alić koji je nogometnu školu učio u Americi, a prije tri godine je došao u BiH, gdje je igrao za Bosna Semu i Radnik iz Hadžića.