"Volio bih da nam Džeko dođe, ali bojim se da to sada nije realno"

.
Ranije se bh. napadač spominjao kao moguće pojačanje Fenerbahčea i Galatasarayja, no sada malo manje poznati turski klub, Rizespor, počeo se u medijima vezati uz ime iskusnog Rominog golgetera.

Džeko ima ugovor do ljeta 2022. godine, ali je konstantno povezivan s drugim timovima u posljednje vrijeme. Nakon što je objavljeno da je Džeko navodno na listi igrača na koje novi trener Rimljana Jose Mourinho neće računati u novoj sezoni, još intenzivnije su priče o odlasku Dijamanta iz vječnog grada.

 

Rizespor se spominje kao jedna od destinacija, no i sam trener ovog kluba Bülent Uygun smatra da to u ovom trenutku nije moguće.

 

"Igrači poput Džeke puno znače za tim u kojem igraju i uglavnom prave razliku. Volio bih da nam dođe, ali teško da možemo očekivati da jedan Džeko bude dio Rizespora u ovom trenutku", poručio je Uygun.

 

Džeko je svoju klasu potvrdio ponovo sinoć, pošto je dao gol u 3:2 pobjedi nad Manchester Unitedom u revanšu polufinala Evropske lige. Ta pobjeda Rimljanima nije bila dovoljna, budući da je United slavio sa 6:2 u prvom duelu.

 

I ovog ljeta Edin Džeko će biti na iskušenju da li ostati ili otići iz Rome, barem se to da zaključiti po pisanju medija s Apenina.

 

Jose Mourinho je u utorak imenovan za novog trenera Rome za sljedeću sezonu, pa su sasvim očekivano krenule špekulacije o mogućim transferima rimskog kluba, prvenstveno kada su u pitanju odlasci.

 

Tuttomercato je jutros plasirao pravu "medijku bombu" čiji zadržaj otkriva da je Mourinho prekrižio šestoricu igrača Rome. Na listi se navodno nalazi i Edin Džeko.

 

Navodi se da u Mourinhovom projektu više nema mjesta za Džeku koji bi mogao preći u Intere. Još su otpisani Pastore, Pedro, Pau Lopez, Davide Santon i Fazio.

 

Nije ovo prvi put da se Džeko suočava sa sličnim medijskim napisima u posljednjih nekoliko godina jer je bio otpisan i u januaru, ali je ostao te ekipu odveo do novog evropskog polufinala, ovaj put Europa lige.

 

Corriere della Sera piše kako se Dijamant sviđa Posebnom, ali problem predstavlja plata od 7.5 miliona eura pa bi na poziciju napadača mogli stići Mauro Icardi iz PSG-a ili Sarder Azmoun, sjajni Iranac iz Zenita.

 

Bilo kako bilo, do ljetnog prijelaznog roka je ostalo još nekoliko sedmica i sigurno će u tom periodu iz Italije doći još "mali milion" informacija po pitanju Džekine budućnosti u Romi.