"Vraćam se zbog ljubavi koju osjećam prema Groningenu"

.
Arjen Robben je odlučio da nastavi s nogometom nakon što je prošle godine napustio Bayern, a njegov novi klub bit će onaj u kojem je sve počelo - Groningen.

 

On je sa samo 12 godina započeo karijeru u Groningenu i debitovao je sa 16 godina protiv Feyenoorda. Iako je najveći trag ostavio u desetogodišnjoj avanturi u Minhenu, a igrao je i za Real Madrid, Groningen ima posebno mjesto u srcu nizozemskog krilnog nogometaša.

 

"Vratio sam se u klub u kojem sam sve i započeo. Ponovo igram zbog ljubavi koju osjećam prema Groningenu", rekao je Robben, pa je dodao:

 

"Groningen mi je predložio da se vratim kao vođa ili trener mladih, ali mislim da još uvijek mogu puno dati igrajući nogomet. Dobro se osjećam, dobro sam se spremao u Minhenu i mislim da sam donio ispravnu odluku. Ne bih prihvatio ponude drugih klubova. Groningen je za mene strast, vjerujem da ću se dobro zabaviti igrajući za taj tim".

 

Robben je pored Groningena, Real Madrida i Bayerna u karijeri još igrao za PSV i Chelsea, a za reprezentaciju Nizozemske je nastupio 96 puta i dao je 37 golova na zvaničnim mečevima.