Vrlo bogat dan za bh. plivače: Kenan Dračić 16. na Evropskom prvenstvu u Rumuniji

.
Kenan Dračić, plivački reprezentativac Bosne i Hercegovine, osvojio je 16. mjesto u disciplini 200 metara delfin na Evropskom seniorskom prvenstvu u malim bazenima koje se održava u Rumuniji.

Nakon što je u jutrošnjem polufinalu isplivao vrijeme 1:58.36, takmičar Plivačkog kluba Sport time iz Sarajeva, u večerašnjem polufinalu dodatno je popravio lični rekord u vremenu 1.58.19.

Iako je ostao bez velikog finala Kenan Dračić je kao jedan od najmlađih učesnika Evropskog prvenstva svojim nastupom još jednom potvrdio izuzetan kvalitet upisavši se među rijetke u muškoj konkurenciji iz Bosne i Hercegovine koji su se uspjeli domoći polufinala na najvećim plivačkim smotrama.

Osim Kenana Dračića, današnje jutarnje kvalifikacije na istoj dionici plivali su i Osman Hadžić, koji se našao kao prva rezerva za polufinale sa vremenom od 1:59.68, te Filip Kuruzović sa vremenom od 2:08.98.

U disciplini 200 metara mješovito Arian Kadić je nastupio u kvalifikacijama i ostvario vrijeme 2:07.47.

Također danas, trećeg dana takmičenja na Evropskom prvenstvu u Rumuniji, ponovo je u ženskoj konkurenciji briljirala Lana Pudar osvojivši bronzanu medalju na 200 metara delfin. Lana Pudar plivala je i evropski juniorski rekord, te apsolutni rekord Bosne i Hercegovine sa vremenom 2:04.55.

Sutra nas očekuju uzbudljivi nastupi bh. plivača. Lana Pudar će se takmičiti u kvalifikacijama na 100 metara delfin, dok će Kenan Dračić i Filip Kuruzović plivati kvalifikacije na 200 metara slobodno.

Dino Sirotanović i David Vučić će se takmičiti na dionici 50 metara delfin, dok Iman Avdić očekuje nastup na 200 metara mješovito. Također, Arian Kadić će plivati na 200 metara prsno.

 

Foto: Facebook