Vudbridž nakon poraza Đokovića na US Openu: Era "velike trojke" je završena

.
Australijanac kaže da bi na Novaka pozitivno utjecao povratak Nadala i Federera

 

Legendarni australijski dubl igrač Tod Vudbridž (Todd Woodbridge) redovni je kritičar Novaka Đokovića, a sada je nakon poraza prvog tenisera svijeta rekao kako je era "velike trojke" zvanično završena.

- Osjećam da je era "velike trojke" zvanično završena. Novak možda još može da osvoji jedan ili dva Gren slema, ali mislim da sada preovladava osjećanje da ova mlađa generacija sada vidi sebe kao Gren slem prvake - rekao je Vudbridž u intervjuu za "Wide World of Sports". 

Vudbridž je u svojoj karijeri osvojio čak 16 Gren slem titula u dublu, a smatra da Đoković mora imati dobar nastup na Australijan openu, kako ne bi počele sumnje o njegovom kraju. Bivši teniser vjeruje da će 21. Gren slem biti najteža prepreka koju je Novak sebi postavio do sada.

- Mora da ima dobar Australijan open. Ako stvari nastave da idu normalnim tokom, mora da ima dobar turnir u Melburnu, u suprotnom će uvući sumnje. Ne potcjenjujte to u kojoj mjeri će sportista početi da preisputuje sebe, čak i prije nego što to učini javnost, rekao je Vudbridž koji vjeruje da bi povratak Rafaela Nadala i Rodžera Federera (Roger) imao pozitivan utjecaj na Đokovića:

- Ne sugerišem da će Novak pasti sa litice, jer i dalje ima cilj da osvoji 21. Grend slem, ali mislim da bi se Novaku svidjelo da se Rafa vrati i da ga izazove, jer je to vrsta motivacije koja je potrebna sportisti. Ako Rafa i Rodžer nisu tu, to je mnogo teži zadatak za Novaka - rekao je Vudbridž.

Foto: Twitter

Izvor: