Wanda odbila bogovsku ponudu za Icardija: Ne, Mauro neće ići tamo

Mauro Icardi je dobio fantastičnu ponudu van granica Italije. Inter je prihvatio odštetu, a njegov najbolji strijelac u novom klubu trebao je zarađivati čak 12 miliona eura godišnje.

Činilo se da je na pomolu veliki obrat oko transfera. Premda je jedino pitanje bilo hoće li njegov izvjesni odlazak iz Intera biti u Juventus, Napoli ili Romu, italijanska državna televizija javila je da je Inter sve dogovorio s Monacom.

Monaco i Inter postigli su dogovor oko Icardija. Monaco je Interu ponudio odštetu od 65 miliona eura, u što su uključeni bonusi. To je ponuda identična Napolijevoj. Ali, dok je Napoli nudio Icardiju godišnju plaću od 7,5 miliona eura, Monaco igraču daje čak 12 miliona eura godišnje i ugovor na pet godina.” otkrio je RAI.

Interu je ovakav rasplet daleko više odgovarao. Jer za Icardija bi dobio istu odštetu kao da je otišao u Napoli, ali pri tome ne bi pojačao velikog konkurenta u borbi za italijanski naslov. Ali, dan kasnije javila se Wanda Nara. Starleta koja je Icardijeva životna družica i njegova agentica i za argentinski Tyc Sport ovako komentarisala Monacovu superponudu:

Ne, Mauro neće ići tamo.”