Willian šokiran, u petak donio radikalnu odluku, oglasio se i predsjednik Corinthiansa

kj
Bivši veznjak Chelseaja i londonskog Arsenala prošle je godine došao u Corinthians.

U petak je Willian, nekadašnji reprezentativac Brazila, napustio Corinthians, nakon što je ekipa ispala u Copa Libertadoresu od domaćeg rivala Flamenga, a njemu pristizale prijetnje smrću, kao i članovima njegove porodice.

Pod silnim pritiscima krilni nogometaš donio je odluku da napusti Corinthians, što je teško palo rukovodstvu kluba, ali razumiju njegov zahtjev da ode.

"Willian je tražio da raskinemo njegov ugovor. Tužni smo što ga više nemamo, a također i zato što nije išlo kako smo očekivali. Ali moramo zadržati one koji su sretni", rekao je predsjednik kluba Duilio Monteiro Alves.

Corinthians je izgubio pet od zadnjih devet utakmica, a Willian je igrao u uzvratnoj utakmici u srijedu kada je brazilska ekipa ispala u četvrtfinalu Copa Libertadores.

"Kad god bi Corinthians izgubio, a ja nisam igrao dobro, moja je porodica dobivala prijetnje i uvrede na društvenim mrežama - supruga, djeca, a nedavno su počeli napadati i mog oca, sestru", rekao je Willian za stranicu Globo Esporte ..

Brazilskog reprezentativca već se povezivalo s povratkom u Premier ligu s Fulhamom i nije isključeno da ga ponovo gledamo u Premiershipu. Interesantno, čini se da mu je London omiljena destinacija jer je tu već igrao za dva tima.