Za Džeku je stigla samo jedna konkretna ponuda ovog ljeta i ona je odbijena

.
Bosanskohercegovački napadač Edin Džeko (35) igrat će u Romi i naredne sezone.

Edin je član Rome od 2015. godine, kada je potpisao za Romu u koju je stigao iz Manchester Cityja.

 

Stigao je tada sa puno ambicija i on lično napravio je velike stvari na Olimpicu, ali nije uspio osvojiti nijedan trofej s Romom. Unatoč tome, Džeko nema namjeru da napusti Rim.

 

Uostalom, Jose Mourinho mu vjeruje i odlučio ga je ostaviti u timu, a Edin već u pripremnom periodu pokazuje da je to dobar potez. Dijamant je, naime, nedavno ušao u drugom poluvremenu u prijateljskom meču protiv mađarskog Debrečena i u 5:2 pobjedi je postigao dva gola.

 

Bili su ovo prvi golovi Džeke u pripremnim susretima za Romu uoči početka nove sezone u Italiji. Preostale golove za Romu dali su Mayoral, Pellegrini i Zaniolo.

 

Roma sljedeće utakmice igra protiv Porta i Betisa, a 22. augusta odmjerit će snage s Fiorentinom na početku sezone. Džeko je baš nakon utakmice protiv Debrečena kazao da mu je više dosadilo slušati stalne glasine o odlasku iz Rome.

 

“Dosta mi je da slušam o odlasku negdje drugo. Mislim samo na Rim i ni na šta drugo“, rekao je Džeko.

 

Italijanski mediji objavili su danas da je od svih brojnih interesovanja i povezivanja Džeke s raznim klubovima na adresu Rome stigla samo jedna konkretna ponuda i to od Fenerbahčea.

 

Turski velikan pokušavao je da kupi Džeku tokom ljeta, ali Roma je odbila ponudu i spremna je da Edina zadrži i naredne sezone.