Zabio gol u El Clasicu, a jučer ga niko nije ni prepoznao kada se pojavio na treningu Barcelone

.
Trenutno igra na Tajlandu

 

Barcelona je iz svoje La Masije u posljednjih 20-tak godina dobila veliki broj sjajnih fudbalera, ali nisu baš svi uspjeli da ostave neki značajan trag u prvom timu katalonskog kluba.

Jedan od takvih igrača je i Jeffren Suarez koji je u La Masiju došao još kao dijete nakon što ga je skaut služba ovog kluba zapazila u ekipi Tenerifa.

Jeffren je prošao sve kategorije La Masije, a u prvi tim Barcelone prebačen je 2009. godine. On je za prvi tim Barcelone odigrao ukupno 34 utakmice i zabio je tek tri gola, ali jedan od njih se posebno pamti.

Naime, Jeffren je 2010. godine u pobjedi Barcelone protiv Real Madrida sa 5:0 uspio u samom finišu utakmice zabiti peti pogodak na meču i po tome je ostao upamćen kod navijača Barce.

 

 

Na kraju te sezone napustio je Barcu i promijenio je veliki broj klubova, a čak je igrao i u Hrvatskoj gdje je nosio dres Slaven Belupa.

Jeffren je trenutno član Lamphun Warriorsa i igra u drugom rangu fudbala na Tajlandu što najbolje pokazuje da je daleko od karijere koja mu se predviđala. Ovih dana Jeffren je boravio u Barceloni i iskoristio je priliku da posjeti ovaj klub.

Došao je na jedan od posljednjih treninga Barcelone u ovoj sezoni i družio se s bivšim saigračima među kojima su Dani Alves, Xavi i Sergio Busquets. Ipak, mnogi navijači ga nisu ni prepoznali, a to se posebno odnosi na one mlađe koji ni ne znaju ko je momak sa fotografije.