Zaboravite Zlatana, novi Ibrahimović je u gradu: Napadač radi čuda, a to bi moglo skupo koštati Bajern

B

Arijon Ibrahimović je uspio postići gol i asistenciju u pobjedi svog tima, te tako postati najmlađi u Ligama petice kojem je to uspjelo.

Zlatan Ibrahimović je prošle sezone okačio kopačke o klin, ali već ove je zablistao novi Ibrahimović – Arijon, napadač Frosinonea na posudbi iz minhenskog Bajerna.

 

 

 

Ibrahimović je debitovao za Bavarce u februaru ove godine, odigravši 13 minuta u pobjedi 3:0 protiv Bohuma, ali je poslan na kaljenje u italijanskom prvoligašu i tamo je zablistao.

Nakon skromne minutaže na početku sezone, Ibrahimović je prvu pravu priliku dobio u utakmici Kupa protiv Torina. U 78 odigranih minuta 17-godišnji ofanzivac je postigao gol, a uslijedila je ligaška utakmica s Empolijem, u kojoj je za 80 minuta upisao gol i asistenciju u pobjedi njegove ekipe rezultatom 2:1.

Tako je njemački U-18 reprezentativac postao najmlađi igrač u pet najjačih evropskih liga koji je na istom susretu zabio i asistirao.

U Frosinoneu su prezadovoljni viđenim i namjeravaju sljedeće godine aktivirati klauzulu od 3,5 miliona eura, s koliko ga je Bajern zaštitio.

Međutim, Bavarci su se također osigurali da ne ostanu bez njega, ali bi ih to moglo skupo koštati. Bude li Frosinone aktivirao tu klauzulu, minhenski gigant će ga imati pravo odmah vratiti, ali za cijenu od 11 miliona eura, koja još raste 2025. godine, pošto mu tada cijena raste na 15 miliona eura.