Zaboravljeni evropski nogometaš: Nisam mogao sebi priuštiti da ne poštujem igru i odem u Saudijsku Arabiju

.
Nekadašnji nogometaš Barcelone Samuel Umtiti bi se ubrzo trebao vratiti na teren poslije povrede koju je doživio kao igrač Lillea.

 

Zaboravljeni francuski nogometaš je istakao da se osjeća veoma dobro u novom klubu te je objasnio razloge zbog čega je došao u Lille i odbio ponude iz finansijski ozbiljnijih liga.

"Nakon svega što sam iskusio u prethodne četiri godine, nisam sebi mogao priuštiti da ne poštujem nogomet i odem u Saudijsku Arabiju. Zbog toga sam se vratio u Francusku jer želim nastaviti raditi i dodatno napraviti", rekao je Umtiti i dodao:

"U Lecceu su vjerovali u mene, povratio sam vjeru u sebe i u nogomet. Ipak, nisam tamo ostao. Želio sam ostati u Evropi i Lille se pokazao kao odličan izbor da se vratim na svoj najbolji nivo. Volio bih se vratiti u reprezentaciju Francuske, ali prvo moram da se dokažem u Lilleu.

Umtiti je prvobitno želio da se vrati u Lyon, no to se nije desilo.

"Kada sam napustio Lyon, taj klub i grad su mi uvijek ostali u srcu i želio bih se vratiti jednog dana. Postojali su neki kontakti, ali na kraju sam otišao u klub gdje su me željeli i veoma sam sretan. Vratiću se u Lyon jednog dana, ali sada sam ovdje i radim maksimalno da budem što je moguće bolji", poručio je iskusni Francuz.