Zaboravljeni talenat pronašao novi klub

Pomalo zaboravljeni talenat i mlada nada svjetskog fudbala Martin Odegaard pronašao je novi klub.

Veznjak Real Madrida na posudbi u nizozemskom Vitesseu mogao bi ponovo kroz mala vrata ući na veliku europsku fudbalsku scenu.

Za usluge mladog Norvežanina koji ove sezone igra sjajno u Eredivisie zainteresovan je slavni Ajax koji ove sezone igra u polufinalu Lige Prvaka. Slavni nizozemski klub na kraju sezone će najvjerovatnije ostati bez velikog broja igrača koji su predvodili Ajax do plasmana u polufinale najpopularnijeg svjetskog klupskog takmičenja, pišu Sportske.ba.

Odegaard se za tri godine koliko je proveo u Madridu nije uspio nametnuti, tim više što nije trenirao u kategorijama u kojima bi dobijao znatno više prostora za igru. Klub ga je poslao na pozajmicu u Heerenveen gdje je za dvije sezone ostavio solidan utisak.

Početkom ove sezone prelazi u Vitesse gdje pruža znatno bolje partije i za koji je u svim takmičenjima postigao osam golova. Nema sumnje da će Ajax krenuti u dovođenje novih mladih igrača, a Odegaard bi nakon sjajnih partija ove sezone mogao naći svoje mjesto u ekipi Erika ten Haga.