Zaprošen u Parizu: UFC zvijezda podgrijala sumnje da je homoseksualac

B

Južnoafrički MMA borac Dricus Du Plessis prije tri godine je iz poljskog KSW-a prešao u UFC i fenomenalnim izdanjima zadivio fanove, a već je uspio doći u poziciji izazivača za pojas prvaka srednje kategorije (do 84 kilograma).

No, ono o čemu fanovi dosta pričaju vezano za Du Plessisa jeste i njegova seksualna orijentacija, pošto je svoj privatni život dosad uspješno držao daleko od očiju javnosti.
Zbog tajnovitosti su brojni fanovi sumnjali da je Du Plessis homoseksualac, a takve sumnje je Južnoafrikanac podgrijao jednom od posljednjih fotografija koje je su se pojavile na društvenim mrežama.

Naime, objavljena se fotografija iz Pariza, gdje kod Ajfelovog tornja nepoznati momak prosi Du Plessisa, a vidi se i njegova zanimljiva reakcija dok su obojica obučeni u identične majice.
Mišljenja fanova su podijeljena i pojedini smatraju da se radi samo o šali, dok su drugi, koji podsjećaju i na snimke na kojim Du Plessis ljubi svog trenera, uvjereni da je on homoseksualac. Dvojba će definitivno postojati sve dok se sam borac ne oglasi i obznani svoju orijentaciju.

Inače, Du Plessisa napad na pojas prvaka čeka 20. januara u Torontu, kada će se boriti s aktuelnim prvakom Seanom Stricklandom.
Njih dvojica su se proteklog vikenda sukobili i na tribinama tokom UFC događaja u Nevadi, a do varnica je došlo nakon što je Du Plessis pominjao Stricklandovog oca, koji je Seana maltretirao u djetinjstvu.