Zar i u Saudijskoj Arabiji? Očajni Ronaldo doživio jedno od najvećih poniženja u karijeri!

.
Bio je vidno ljutit

 

Cristiano Ronaldo odigrao utakmicu za zaborav u četvrtfinalu Kupa Suadijske Arabije između Al Nassra i Al Abhe. Portugalac je na kraju doživio i prvo poniženje od svog dolaska u novi klub. 

Iako se činilo u prvi mah da je Ronaldo nedodirljivi i da će na terenu provesti svaki mogući minut, Rudi Garcija ima drugačije mišljenje.

Al Nassr je sa 3:1 pobijedio Al Abhu, a slavni Portugalac je odigrao očajnu utakmicu, iskazao je određene frustracije, a na kraju je i zamijenjen.

Igrala se nadoknada prvog dijela kada je Ronaldo dobio žuti karton jer je napucao jednu loptu nakon što je sudija odsvirao kraj.

 

 

Slavni fudbaler je izgubio živce, odmahivao je rukama, a sudija utakmice nije imao milosti bez obzira na reputaciju bivšeg osvajača Zlatne lopte.

Ipak, scena koju niko nije očekivao i nadao se da će ikad biti viđena u Saudijskoj Arabiji se desila u 87. minuti.

Rudi Garcija je odlučio da Ronalda izvede iz igre, a kapiten Al Nassra je bio poprilično hladan. Mirno je odšetao sa terena, pozdravio se sa trenerom i nešto je dobacio na portugalskom jeziku.

 

 

Nakon što je odigrao nekoliko odličnih mečeva izgleda da se Ronaldo opet vraća u neprepoznatljivi ritam pošto na posljednja dva duela nije bio strijelac.

Ronaldo se nešto slično dešavalo u Manchester Unitedu, zatim i reprezentaciji, a evo sada i u Saudijskoj Arabiji gdje je nivo fudbala daleko niži nego što je to bio u Engleskoj ili na Svjetskom prvenstvu. 

Inače, Al Nassr je već u 10. sekundi meča protiv Al Abhe stigao do vodstva kada je svoju mrežu zatresao Bin Jumaiya, a do kraj prvog dijela se u strijelce upisao i Al Khaibari. Pitanje pobjednika na startu nastavka je riješio Maran, a konačan rezultat postavio je Adam.

Ova dva tima će već za vikend odmjeriti snage u prvenstvu, Ronaldo će sigurno biti starter i imat će priliku da nadoknadi ono što je propustio danas.