Zašto Bonucci za Caldaru? Stigao je odgovor iz Milana

Juventus i Milan su juče ozvaničili veliki posao. Higuain je iz Juventusa stigao na skupocjenu posudbu u Milan.

Također, u direktnoj zamjeni je Mattija Caldara zamijenio dres Juventusa onime Milana, dok je u suprotnom smjeru otišao Leonardo Bonucci.

Bonucci se tako vratio u Juventus samo godinu dana nakon iznenađujućeg transfera u redove Milana, dok je 24-godišnji štoper Mattija Caldara samo mjesec dana nakon povratka u Juve sa posudbe u Atalanti poslan u Milano.

Mnoge je ovaj potez čelnika dva kluba začudio, a danas je o istom progovorio direktor Milana, Leonardo.

"Mislim da svaka runda pregovora ima svoju priču, sve može početi na jedan način, a završiti na potpuno drugačiji. Čitav dogovor je postignut u pozitivnim okruženju, na najbolji način za sve strane. Mislim da smo dogovrili posao koji je dobar za sve", istakao je Leonardo.

"Caldara? Mislim da Atalanta odlično izgrađuje karakter svojih igrača. Sa tehničke strane je on moderan igrač, postiže golove, jak je i dobro čita igru... Bonuci je jedan od najboljih defanzivaca na svijetu, čak možemo reći i ikona. Ipak, bilo je vrijeme da procijenimo stvari. Vidio sam potencijal u Mattiji. Njih dvojica su na različitim tačkama svojih karijera... Bonucci je sadašnjost, dok je Mattija i sadašnjost i budućnost. Nismo mijenjali naše razmišljanje, znamo gdje stojimo i smatramo da nam je ovaj dogovor donio dodatnu energiju", poručio je Loenardo.