Zašto je Salihamidžić prošle srijede putovao u Manchester?

Hasan Salihamidžić je u Bayernu dobio novu funkciju, te će od naredne godine biti dio Upravnog odbora njemačkog velikana.

Popularni Brazzo još uvijek obnaša funkciju sportskog direktora Bayerna i tu će biti do kraja ove sezone. Salihamidžić je poručio da će do kraja sezone dati maksimum da što bolje odradi svoj posao kao sportski direktor.

Njemački mediji otkrili su danas da je Salihamidžić prošle sedmice putova u Englesku i dogovarao transfer. Brazzo je u Engleskoj boravio u srijedu, te je navodno razgovarao s čelnicima Manchester Cityja.

Kako pišu mediji u Njemačkoj glavna tema bio je Leroy Sane kojeg Bayern želi dovesti već u januaru. Sane je još uvijek van terena nakon što je pokidao ligamente ljetos, a na teren bi se trebao vratiti u februaru naredne godine.

Navodno, Bayern i pored toga želi dovesti Sanea, te je Salihamidžić otišao u Manchester kako bi pokušao vidjeti da li se takav scenario može ostvariti. U Bayernu su to pokušali čuvati u tajnosti, no novinar Bilda, Christian Falk, im je pokvario planove.

Također, spominjala se opcija da bi Kingsley Coman mogao biti uključen u ovaj transfer, ali navodno je Salihamidžić poručio da Francuz trenutno nije na prodaju, prenosi sportsport.ba.