Zašto Jelena Đoković već 12 godina ne dolazi bodriti Novaka na Australian Openu

.

Novak Đoković je jučer poražen prvi put u polufinalu Australian Opena, a srbijanski teniser nije bio zadovoljan svojom partijom, ali i ni kako je njegov boks izgledao tokom meča.

Boks najtrofejnijeg tenisera svijeta bio je prikazivan u više navrata, a moglo se vidjeti da tamo nema njegove supruge Jelene Đoković.

Takva slika je na Rod Laveru još od 2012. godine kada je Jelena posljednji put uživo pratila Novaka u Melbourneu i kada se još prezivala Ristić jer su se Đoković i ona vjenčali godinu kasnije.

Razlog zbog kojeg Jelena ne dolazi u Australiju je, kako piše Telgraf.rs, logičan jer je u pitanju najdalja destinacija koja zahtijeva i dug put i ozbiljnu organizaciju koja se zakomplikovala od kako su Novak i Jelena postali roditelji.

Jelenu zbog toga ne viđamo u Australiji, za razliku od ostalih Grand Slamova gdje sada dolaze i ona i djeca.

Jelena je uvijek bila uz Novaka i mečeve je gledala putem televizora, što je često radila tokom nekih finala u posljednjih 12 godina kada nije dolazila u Melbourne.

Podsjetimo, posljednji meč koji je Jelena gledala uživo bio je historijski jer je viđena epska bitka između Novaka i Rafaela Nadala u najdužem finalu u historiji Grand Slamova.

 

Foto: Instagram