Zašto se Ismir Mirvić danas sastao sa Ibrahimom Hadžibajrićem

sadf

Načelnik sarajevske Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić ugostio je danas u svom kabinetu predsjednika FK Sarajevo Ismira Mirvića, a razgovarali su o unapređenju saradnje između lokalne zajednice i ovog fudbalskog kluba koji ponosno nosi ime glavnog grada.

Unapređenja saradnje

Naime, FK Sarajevo ima značajne planove u budućnosti, a saradnja sa Općinom Stari Grad važna im je jer se radi o najatraktivnijoj i najposjećenijoj gradskoj općini koja pruža izvrstan poslovni ambijent i infrastrukturu u koju je općinski načelnik Hadžibajrić značajno ulagao u prethodnim godinama.

- Razmotrili smo mogućnosti unapređenja naše saradnje jer imamo zajednički interes, a to je promocija naših vrijednosti, privlačenje turista i obogaćivanje ponude. U tom smislu smatram projekte FK Sarajevo vrlo zanimljivim i razmotrit ćemo mogućnosti za njihovu realizaciju - izjavio je Hadžibajrić.

Predsjednik FK Sarajevo Ismir Mirvić je upoznao Hadžibajrića sa planovima kluba, istakavši koliko bi im značila njegova i podrška Općine Stari Grad.

- Sarajevo nije samo fudbalski klub, želimo da to budemo svi, grad Sarajevo, naš narod, tradicija i navijači. Mi smo klub koji nosi naziv glavnog grada i kroz sport želimo promovisati sve ono što Sarajevo jeste kao brend i kao najveći ambasador sporta našeg grada i države. Upravo u srcu Starog Grada želimo proširiti kanale prodaje otvaranjem novih poslovnica Bordo Fan Shop-a, s ciljem ostvarivanje novih prihoda koji će olakšat funkcionisanje kluba - izjavio je Mirvić, te dodao:

Muzej FK Sarajevo

- Želja nam je i da u narednom periodu pronađemo adekvatne prostore za realizaciju novih projekta muzeja FK Sarajevo koji bi dodatno obogatio turističku ponudu i promovisao sve vrijednosti Fudbalskog kluba Sarajevo kroz historiju. Nadamo se da će Općina Stari Grad biti naš partner u tome, optimista je Mirvić, koji se zahvalio Hadžibajriću na gostoprimstvu i otvaranju dijaloga o saradnji.

Muzej FK Sarajevo zasigurno bi bio privlačan građanima, ali i turistima te doprinio promociji Starog Grada i cijelog Sarajeva. Svaki veliki klub u svijetu ima svoj muzej, a otvaranjem Muzeja FK Sarajevo zauvijek bi ostali zabilježeni i sačuvani svi uspjesi i trofeji bordo kluba.