ZAVRŠEN MEČ DŽUMHURA I AMERIKANCA: Evo kako je igrao naš teniser

sport
Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur neočekivano je poražen u prvom kolu Delray Beacha od 433. tenisera svijeta Amerikanca Ryana Harrisona rezultatom 2:0, po setovima 6:3 i 6:2.

U prvom setu Amerikanac je break napravio već u drugom gemu. Imao je tri break prilike, iskoristio je treću i došao do vodstva rezultatom 2:0. Džumhur se mogao vratiti u petom gemu, ali je Harrison spasio dvije break lopte. Novu break priliku Damir je imao u devetom gemu, ali je Harrison ipak uspio sačuvati servis. Iskoristio je Amerikanac svoju treću set loptu i poveo 1:0.

U drugom gemu Harrison je break napravio u trećem gemu. Došao je do dvije vezane break lopte, iskoristio prvu i poveo 2:1. Mogao je Džumhur vratiti break već u narednom gemu, ali je Amerikanac spasio četiri break lopte i potom i sam u petom došao do nove dvije vezane u petom gemu.

Opet je iskoristio prvu i poveo 4:1. Nove break prilike Džumhur nije iskoristio u narednom gemu, a Harrison je drugi set riješio u svoju korist rezultatom 6:2.

Uoči meča naš teniser bio je veliki favorit, a nastupom u Delray Beachu potvrdio je lošu formu na početku nove sezone.