Završena jedna era na Nou Campu!

.
Čeka se zvanična potvrda

 

Barcelona će novu sezonu dočekati sa novim kapitenom nakon što je danas na Nou Campu završena era koja je trajala 15-ak godina pošto Sergio Busquets napušta Blaugranu.

Kapitena Barcelone Sergio Busquets donio je odluku o svojoj budućnosti i otići će na kraju sezone kada mu istekne ugovor sa slavnim španskim klubom,

Marca izvještava da je 34-godišnji veznjak donio odluku i da je svoje namjere o odlasku već saopštio čelnicima kluba.

Busquets je nakon prvenstvene pobjede Barcelone nad Osasunom kazao da je skro pa donio odluku o svojoj budućnosti i kako će treneru Xaviju sve saopštiti ove sedmice.

Španski mediji izvještavaju da se to i desilo te da je preostalao da Barcelona zvanično potvrdi odluku o odlasku jednog od svojih simbola.

Bsquets ima priliku da se oprosti u velikom stilu jer su Katalonci blizu prve titule La lige od 2019. godine. To mogu uraditi već za vikend u sluačju pobjede nad Espanyolom.

To bi svakako bio sjajan način za Busquetsa da kruniše fantastičnu karijeru u katalonskom divu s kojim je osvojio čak 31 trofej.

Busquets je osvojio sve što se može osvojiti otkako je debitovao 2008. godine i već sada se može smatrati istinskom klupskom legendom.

Iako je vrlo često bio osporavan, ali vrlo vjerovatno ne postoji fudbaler koji je toliko nevidljivog posla radio na terenu kao što je to slučaj sa Busquetsom.

Odlaskom bivšeg španskog reprezentativca se definitivno završava jedna era na Nou Campu i njegova naredna stanica bi vrlo vjerovatno trebao biti MLS.

Busquets je dugo vremena bio i španski reprezentativac, a jedno vrijeme i kapiten Crvene furije s kojom je svojvremeno stigao do titule prvaka svijeta i Evrope.