Zbog napada navijača na fudbalera prekinuta utakmica Bordoa i Rodeza (VIDEO)

napad
U 22. minuti kritične utakmice za oba kluba, Lukas Buades, zatresao je mrežu i bio izložen fizičkom napadu navijača dok je slavio pogodak.

 

Nakon što su navijači tokom utakmice upali na stadion i fizički napali fudbalera prekinuta je utakmica druge francuske fudbalske lige (Ligue 2) između Bordoa i Rodeza, javlja Anadolija.

U 38. i posljednjem kolu lige, Bordo, koji se bori za prelazak u Ligue 1, ugostio je Rodeza, koji se bori za opstanak u Ligue 2, na stadionu Matmut Atlantique.

U 22. minuti kritične utakmice za oba kluba, Lukas Buades (Lucas), igrač gostiju, zatresao je mrežu i bio izložen fizičkom napadu navijača dok je slavio pogodak.

Sudac utakmice Nikolas Rainvil (Nicolas Rainville) prekinuo je utakmicu zbog napada na Buadesa, za kojeg se saznaje da je pretrpio potres mozga, i nemogućnosti poduzimanja adekvatnih sigurnosnih mjera na tribinama.

Bourdo bi bio promoviran u Ligue 1 da je dobio utakmicu s četiri razlike. S druge strane, Rodezu je bilo dovoljno da pobijedi utakmicu za ostanak u ligi.

Francuski nogometni savez svoju će odluku o utakmici objaviti u ponedjeljak, 5. juna.

 

VIDEO