Zejna Krantić brani titulu u rodnom gradu: “Želim da Ključ bude centar svijeta”

v

Načelnik očekuje najveću ljetnu gužvu do sada, a mjesto ima tek dva hotela i nekoliko privatnih smještajnih kapaciteta.

Ključ, kao jedna od općina čija je polovina stanovništva otišla u inostranstvo, priprema se za ljetnu sezonu, kada sve vrvi od posjeta. Vrhunac svih dešavanja biće Internacionalni open MMA turnir 17. augusta, kada svjetska šampionka iz Španije Zejna Krantić brani titulu u gradu iz kojeg je otišla kao djevojčica.

 

– To je lijepa priča u koju se uključujem i svaki naš građanin je treba podržati, jer ovo je veliki događaj i za Kanton i za državu. Ključ je u ljetnom periodu popunjen, a ovog ljeta nama će gravitirati cijelo okruženje. Zato se moramo graditi i dalje, uskoro počinje izgradnja još jednog hotela, a trebaju nam i nove investicije, kaže nam načelnik Nedžad Zukanović.

 

Ključ je daleko od toga da je slijepo crijevo. Na putu je između Sarajeva i Bihaća, oslanja se na susjedne gradove Banju Luku i Sanski Most, ima bogat prirodni potencijal, brojnu dijasporu i impresivne kulturno-historijske znamenitosti. Tokom godišnjih odmora postaje najživopisniji gradić.

Turnir u MMA okupiće sportiste iz različitih dijelova svijeta, a za veličanstvenu pozornicu NK Ključ im ustupa stadion pod Lubicom, koji ima neograničen kapacitet stajaćih mjesta. Na njemu će se početkom augusta, uz manifestaciju Ključko ljeto, održati i koncerti Šerifa Konjevića i Adnana Ćosića.

 

– Pozivamo sve MMA klubove u regionu da se prijave, pored glavne, biće još i drugih borbi, koncert prije toga, a karte će uskoro biti puštene u prodaju i cijene će biti pristupačne kako bi to bio masovni događaj, govore nam iz Organizacionog odbora.

Ono što je sve pokrenulo jeste želja Zejne Krantić da napravi spektakl u rodnom gradu.

– Puna sam emocija, želimo da napunimo stadion, da Ključ bude centar svijeta, poručila je Zejna, koja svakodnevno radi na okupljanju podrške i sponzorstva.

I načelnik Zukanović kaže da će se veliki broj ljudi ovog ljeta slijevati u Ključ.

 

– Ide nam regata na rijeci Sani, velika posjeta biće i na Grmečkoj koridi, na Fly fishing događajima, a mi već sad imamo pun grad poslovnih partnera koje nam Sanski Most upućuje, jer je i on popunjen, a sezona je tek počela, kaže Zukanović.