Zejne Krantić ogrnuta zastavom BiH do bronzane medalje na dalekom Tajlandu

c

Zejna Krantić iz Ključa osvojila je bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u mješovitim borilačkim vještinama (MMA).

Krantić se dugo borila pod zastavom Španije, a onda je prošle godine osvojila Evropsko prvenstvo pod zastavom svoje domovine BiH. Sada je, predstavljajući svoju BiH, ostvarila novi uspjeh i osvojila bronzu.

Buduće generacije
- Uvijek je velika čast kada se neko bori pod svojom zastavom. Pogotovo sada jer pokušavam da napravim MMA federaciju u BiH. To bih željela učiniti za buduće generacije i za sve one koji vjeruju u ovaj sport – kazala je Krantić za "Dnevni avaz“.

Inače, Svjetsko prvenstvo se održalo na dalekom Tajlandu, a Krantić je tamo otišla zahvaljujući predsjedniku AEMMA-e Čintu Mordilju (Chinto Mordillo) iz Španije, koji joj je platio sve troškove i pomogao da se bori pod zastavom Bosne i Hercegovine.

- Zbog ovog učešća Bosna će imati pravo da glasa na kongresu u martu gdje će se odlučiti idući sastav organa GAMMA (Global association of mixed martial arts) – navela je Krantić.

Snažan turnir
Istakla je da je bilo prelijepo iskustvo takmičiti se na Tajlandu na ovako snažnom turniru.

- Turnir je bio na visokom nivou. Učestvovalo je više od 400 takmičara iz cijelog svijeta. U mojoj kategoriji nas je bilo deset. Pobjeđivala sam do polufinala, a onda tu izgubila protiv Gruzijke Elene Loladze koja je na kraju i postala prvak – rekla je Krantić.

Krantić je zahvalila svojoj ekipi Megurokastilja, treneru Čintu Mordiliju, Karli Benitezu i svima koji su je podržavali, pa se pohvalila i vjernom podrškom.

- Imam divne fanove iz cijele Bosne i Hercegovine – poručila je Zejna Krantić za "Dnevni avaz“.