Željezničar na Grbavici dočekuje Krupu, Velež izlazak iz krize traži u Doboju kod Kaknja

Grbavica
S tri utakmice u subotu nastavlja se nogometna Premijer liga Bosne i Hercegovine, a 8. kolo u Doboju kod Kaknja otvorit će Mladost i Velež.

 

Mladost je nakon izuzetno lošeg početka sezone uspjela povezati dvije pobjede, prvu protiv Željezničara na Grbavici a zatim i protiv Olimpika na svom terenu, što im je znatno olakšalo situaciju i rasteretilo ih pritiska s obzirom na to da zbog koronavirusa nisu prošli regularni pripremni period.

Ipak, iako su u prvom kolu doživjeli katastrofu u Banjoj Luci gdje su izgubili sa 6:0 od Borca, igrači Mladosti uspjeli su, prvo protiv Sarajeva osvojiti jedan bod, a zatim i upisati dvije nemjerljivo važne pobjede.

S tim u vezi, oni će dočekati Velež na svom terenu i pokušati osvojiti nove bodove, a sigurno je i da gosti iz Mostara s velikim ambicijama dolaze u Doboj kod Kaknja znajući da ni oni već treću utakmicu ne znaju za pobjedu.

Rođeni su prije tri kola remizirali protiv Sarajeva na Koševu, zatim sa Tuzla Cityjem na svom terenu, da bi u posljednjem kolu izgubili od Olimpika u Sarajevu. Ovaj susret igra se s početkom u 16:30 sati.

Dva i po sata nakon početka prvog, tačnije u 18:00 sati, na Gradskom stadionu u Bijeljini sastaju se Radnik i Olimpik u drugom susretu 8. kola. Radnik nakon sedam utakmica ima samo četiri boda i sigurno da trener Slavko Petrović nije zadovoljan bodovnim saldom, a u goste im dolazi ekipa Olimpika koja je tek nedavno protiv Veleža osvojila prve bodove.

Subotnji program u Premijer ligi BiH zatvaraju Željezničar i Krupa koji će na Grbavici igrati susret s početkom u 20 sati.

Plavi su do srijede bili lideri u Premijer ligi BiH, no Sarajevo je pobjedom protiv Olimpika u zaostalom meču 4. kola preuzelo lidersku poziciju i ima dva boda više od gradskog rivala, koji ujedno ima i utakmicu manje protiv Zrinjskog u Mostaru, pa će izabranici Amara Osima pod imperativom pobjede dočekati Krupu na svom stadionu.

Krupa kao i Radnik ima samo četiri boda i nalazi se na pretposljednjoj poziciji, a oni su u posljednje četiri utakmice doživjeli čak tri poraza.

 

Premijer liga BiH, 8. kolo:


Subota:

Mladost - Velež (16:30 sati)
Radnik - Olimpik (18 sati)
Željezničar - Krupa (20 sati)

Nedjelja:

Sloboda - Sarajevo (18 sati)

Ponedjeljak:

Borac - Tuzla City (17:55 sati)
Otkazano: Široki Brijeg - Zrinjski