Željezničar oštro reagovao nakon što je Sarajevo dostavilo novi paket ulaznica za derbi

nogomet
Fudbalski klub Sarajevo dostavio je jutros Željezničaru novi paket ulaznica za derbi koji se igra večeras na stadionu "Asim Ferhatović Hase", potvrđeno je iz kluba s Grbavice.

 

Navijačima Željezničara prvobitno je pripalo 1.825 ulaznica, ali su Plavi nakon toga uložili žalbu i tražili veći broj karata. Željezničar se tom prilikom pozvao na član 11 pravilnika o sigurnosti Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

"Ukoliko odvojena zona zauzima i više od 5 posto ukupnog kapaciteta stadiona, gostujućem klubu, odnosno njegovim navijačima, mora se staviti na raspolaganje i ovaj veći broj mjesta", navodi se u pravilniku.

Takmičarska komisija NS BiH je jučer prihvatila žalbu i naložila Bordo klubu da se navijačima Željezničara omogući dodatni broj ulaznica za derbi.

Jutros je tako na Grbavicu stiglo dodatnih 375 ulaznica pa navijači Željezničara ukupno na raspolaganju imaju 2.200 ulaznica, što nije zadovoljilo čelnike Plavih.

"Ovakva odluka FK Sarajevo nije u skladu sa pomenutim članom Pravilnika i njihov način postupanja će za posljedicu imati to da FK Željezničar više neće davati više od 5 posto za gostujuće navijače u narednim derbijima", poručili su s Grbavice.

Na ovakav scenarij naš portal je upozoravao na vrijeme, odnosno da ovakva "politika inata" vodi ka samo jednom - još većem inatu i u konačnici uništenju svih vrijednosti sarajevskog derbija.

Podsjetimo, derbi između Sarajeva i Željezničara igra se večeras na stadionu Koševo s početkom u 20:00 sati.