Željezničar prvi pripremni meč igrao protiv juniora, dva nova lica i golijada na Grbavici

22
Nogometaši Željezničara odigrali su danas na pomoćnom terenu stadiona Grbavica prvu pripremnu utakmicu u sklopu zimskih priprema.

Na terenu s umjetnom podlogom je seniorski tim Željezničara igrao protiv juniorskog, a iskusniji nogometaši su slavili ubjedljiv trijumf od 5:2.

Zanimljivo je da je jedan gol za Željezničar postigao i Stefan Radaković (23-godišnji krilni igrač iz Slavije), nogometaš koji boravi na probi i pokušava se nametnuti treneru Bruni Akrapoviću, dok je zaigrao i Faris Zubanović, povratnik na Grbavicu.

 

Dva pogotka su bila djelo Nikole Turanjanina,, a po jedan su još dali i Semir Štilić i Hamza Gasal. Strijelci za juniore bili su Arman Džafo i Ernad Babaluk, koji su prije nekoliko dana potpisali ugovore s klubom s Grbavice.

Na terenu se pojavio i Faris Zubanović, nekadašnji napadač Željezničara koji se pridružio ekipi, a ostaje da vidimo hoće li potpisati i ugovor.

Prvi tim Željezničara je utakmicu počeo u sastavu: Mulalić - Musić (Galić), Drina, Dubačkić, Šehić - Karić, Mekić - Drljo (Ovčina), Šabić, Amoah - Haračić.

Juniori prvo poluvrijeme: Duškaj - Babić, Šemdin, Barimac, Sadžak - Pašić, Alagić - Efendić, Fočo, Džafo - Zubanović.

Prvi tim drugo poluvrijeme: Muftić - Galić, Selimović, Biber - Ovčina, Kolić, Turanjanin, Štilić, Radaković - Gasal, Krpić.

Juniori drugo poluvrijeme: Trapara - Bublin, Džano, Hasanić, Pašić (Sadžak) - Karić, Alibašić, Omerbašić - Mešić, Zeničanin, Babaluk.

Željezničar će zimske pripreme, osim u Sarajevu, obaviti i u Međugorju, a sezonu će nastaviti 17. februara duelom sa Zrinjskim na Grbavici.

 

Foto : FK Željezničar