Željezničar se večeras u Haifi bori za drugo pretkolo Evropske lige

Zeljeznicar
Bh. predstavnik u kvalifikacijama za Evropsku ligu, ekipa Željezničara, večeras će u Haifi u Izraelu igrati protiv Maccabija u okviru prvog pretkola pomenutog takmičenja.

 

Radi se o utakmici koja je trebala biti odigrana ranije, 24 austusta, ali je odgođena zbog koronavirusa, odnosno jer su testovi nekoliko igrača Željezničara bili pozitivni uoči susreta pa su se Plavi vratili u Sarajevo.

Nakon što je zakazan novi termin, ekipa trenera Amara Osima je u utorak ponovo otputovala u Izrael, a nakon obavljenog posljednjeg treninga svi igrači su zdravi i spremni za utakmicu koja se igra večeras od 19:00 sati uz direktan prijenos na kanalima Moja TV i MojaWebTV.

Na spisku igrača koje je Osim poveo u Haifu nalaze se Irfan Fejzić, Vedad Muftić, Siniša Stevanović, Haris Hajdarević, Aleksandar Kosorić, Luka Miletić, Sedad Subašić, Mustafa Mujezinović, Luka Juričić, Ermin Zec, Semir Štilić, Vedran Vrhovac, Mehmed Alispahić, Ivan Milićević, Edin Mujić, Damir Sadiković, Mladen Veselinović, Ante Blažević, Ivan Lendrić, Frane Ikić, Hamza Gasal, Eldar Šehić. Anel Hajrić i Samir Bekrić.