Željezničar vodio većim dijelom utakmice protiv Krupe pa na kraju spašavao bod

Nogometaši Željezničara i Krupe podijelili su bodove na Grbavici u okviru sedmog kola Premijer lige BiH odigravši neriješeno 1:1.

Utakmica u Sarajevu počela je minutom šutnje u čast preminulog Željinog navijača Irema Karišika, a u 26. minuti Manijaci su se bakljadom na svoj način oprostili od prijatelja s tribine.

Plavi su dobro krenuli u meč budući da je već u sedmoj minuti Krpić postigao svoj peti ovosezonski gol na asistenciju Zeca za veliko slavlje domaćih navijača, koji su potom ovacijama pozdravili trenera Milomira Odovića.

Samo četiri mniute kasnije Željo je mogao udvostručiti prednost, ali je Bakrač pogodio prečku gola gostiju.

U finišu prvog poluvremena viđena je sporna situacija pred golom Kjosevskog kada su gosti tražili penal zbog navodnog igranja rukom Bogičevića. Uslijedili su protesti pred sudijom Paradžikom, ali promjene odluke nije bilo.

U nastavku se igralo mirno sve do 68. minute kada je sjajnu akciju izvela Krupa. Milanović je napravio sve i uposlio Koljića, koji je matirao Kjosevskog za 1:1.

Na kraju meča je Željezničar spašavao bod. Prvo je Kjosevski sjajno odbranio šut Dujakovića, a tri minute kasnije Crnov je promašio zicer pa je ostalo 1:1.

Željezničar je današnjim bodom preskočio Široki Brijeg i sada dijeli prvo mjesto sa Sarajevom. Oba kluba iz glavnog grada BiH imaju po 14 bodova, dok je Krupa na šestoj poziciji.