Vječiti bh. derbi pratilo 10.056 navijača, Željezničar zaradio 68.950 KM

Sinoćnji vječiti bh. derbi sarajevskih rivala fudbalera Željezničara i Sarajeva s tribina stadiona "Grbavica" pratio je 10.056 navijača, saopšteno je iz Fudbalskog kluba Željezničar.

"Uprava i administracija kluba koristi priliku da informiše javnost da je na utakmici gotovinski priliv kluba u iznosu od 68.950 KM. Prodano je 8.312 pojedinačnih ulaznica. Ukupan broj gledalaca na utakmici bio je 10.056", objavili su jutros iz FK Željezničar, javlja Anadolu Agnecy (AA).

Odlična utakmica petog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, odnosno 116. prvenstveni derbi između Željezničara i Sarajeva završen je rezultatom 2:2. Meč je odigran u fascinantnom ambijentu, po izvanrednom terenu, uz korektno suđenje Harisa Kaljanca i njegovih asistenata, kao i u visokom ritmu, uz veoma dobru igru igrača oba tima.

Poslije pet odigranih kola Željezničar je drugi na tabeli s 10 osvojenih bodova, jednim manje od lidera Širokog Brijega. Sarajevo je treće sa osam bodova.

U narednom kolu 19. avgusta Sarajevo će u još jednom derbiju biti domaćin aktuelnom i trostrukom uzastopnom prvaku BiH, ekipi mostarskog Zrinjskog, dok će Željezničar biti gost novajliji u društvu najboljih, timu Tuzle Cityja.