Zeljković najavio velike stvari: Uvođenje VAR-a, nacionalni stadion...

Zeljković
Vico Zeljković je danas na izbornoj sjednici Generalne skupštine izabran za novog predsjednika Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, a nakon izbora u svom obraćanju najavio je velike stvari.

 

"Ovo je velika čast, ali istovremeno i velika obaveza za mene. Danas smo pokazali da u BiH imamo jedinstvo dva saveza, dvije naše članice, Fudbalskog saveza Republike Srpske i Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine, i da na tim osnovama možemo graditi prosperitet Nogometnog saveza BiH. U budućnosti ćemo se zalagati za jedinstvo i saradnju, uz zajedničko uvažavanje i učešće oba saveza, kako bismo gradili još bolji NS BiH", rekao je Zeljković na početku svog obraćanja.

Istakao je da Nogometni savez BiH duguje veliku zahvalnost FIFA-i i UEFA-i koji su svojom podrškom značajno pomogli da se prebrodi kriza izazvana koronavirusom.

"Dokazali su se kao istinski prijatelji sporta. Nastojat ćemo u budućnosti da učvrstimo saradnju na obostrano zadovoljstvo. Želimo u budućnosti pojačati saradnju sa susjednim nogometnim savezima", dodao je.

Zeljković je istakao želju da nakon dugo vremena opet reprezentacija BiH igra na velikoj nogometnoj smotri.

"Imamo kvalitetnu reprezentaciju i siguran sam da to možemo ostvariti. Učinit ćemo sve da i naši klubovi napreduju. Radit ćemo na poboljšanju infrastrukture u svim sredinama, a plan nam je da napravimo 12 terena za premijerligaše s najboljom travnatom podlogom. Također, plan je da se uvede VAR. Insistirat ćemo i na razvoju i unaprijeđenju ženskog nogometa te futsala. Budućnost je pred nama, radit ćemo na tome da BiH ima i svoj nacionalni stadion, što je jedan od glavnih ciljeva. Zadataka i ciljeva je mnogo, ali mi smo spremni za sve izazove", poručio je Zeljković.

Podsjetimo, Zeljković je na poziciji predsjednika NS BiH naslijedio Elvedina Begića.