Zenica domaćin taekwondo spektakla: U oktobru prestižni G1 turnir u Areni (FOTO)

Bosna i Hercegovina će u oktobru biti domaćin prestižnog Taekwondo turnira G1 koji će se održati u Zenici.

Tim povodom danas je u press centru Gradske arene "Husejin Smajlović" Zenica održana konferencija za medije povodom potpisivanja Memoranduma o saradnji Taekwondo saveza BiH, Grada Zenica i JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata d.o.o. Zenica. 

Prisutnim medijima obratili su se predsjednik Taekwondo saveza FBiH Samir Šarić, direktor preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica Nedim Talić, zatim Kenan Uzunović iz službe za društvene djelatnosti grada Zenica, te Emir Skopljak iz Taekwondo kluba Zenica.

“Zahvalni smo Zenici i gospodi Taliću, Uzunoviću i Skopljaku na uvijek dobrom domaćinstvu. Mene posebna sjećanja vežu za Zenicu jer to je grad gdje sam rođen. Taekwondo savez u posljednje vrijeme pravi dobre rezultate, a pravi pokazatelj toga je i domaćinstvo G1 turnira.”, istakao je Samir Šarić.

Domaćini su obećali kako će učiniti sve da još jednom pokažu kako je Zenica grad sporta.

"Stavili smo na raspolaganje sve resurse Taekwondo savezu, a posebno smo zahvalni što su izabrali Zenicu za domaćinstvo ovakvog događaja", kratko je kazao Nedim Talić.

Ispred grada Zenica obratio se i Kenan Uzunović koji je pokazao zadovoljstvo ekspanzijom sportskih događaja u Zenici.

"Zenica je domaćin fudbalskoj reprezentaciji, odnedavno imamo ozvaničenu saradnju i sa teniskom reprezentacijom BiH za "Davis Cup" susrete sa Češkom, a sada smo dogovorili i saradnju sa Taekwondo savezom", kazao je Uzunović.

Spremnost takmičara i ekipa prokomentarisao je Emir Skopljak iz Taekwondo kluba "Zenica".

"Ovakvi događaji su "Liga prvaka" Taekwondo sporta. Sretni smo što ćemo imati priliku da budemo dio ove priče, a svaki sportista sa nestrpljenjem čeka ovakvo takmičenje", rekao je Skopljak.

“Taekwondo G1 turnir" koji ima obilježje jednog od posljednjih kvalifikacionih turnira za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. Organizatori očekuju preko 800 takmičara iz raznih zemalja svijeta. Učešće na takmičenju uzet će seniori, juniori i kadeti. 

(Taekwondo savez BiH/Hardino)