Zeničanke prekinule pobjednički niz Trebinjki

Košarkašice Čelika savladale su domaći Leotar rezultatom 66:68, u okviru 11. posljednjeg kola prvog dijela sezone kola Lige 12 za žene Bosne i Hercegovine. Svakoj pobjedničkoj seriji dođe kraj.

To se desilo i ekipi Leotara koja je poražena u derbiju kola nakon niza od sedam uzastopnih pobjeda. Tačku na odbrojavanje stavila je ekipa Čelik iz Zenice, koja je zasluženo slavila u Bregovima. Vrlo lako su bodovi mogli ostati u Trebinju, ali domaće košarkašice u odlučujućim momentima nisu imale dovoljno koncentracije, a i sportske sreće. Najefikasnija kod domaćih je bila Anđela Krivokapić sa 19 poena, dvocifren skor su imale još Ana Milanović 12 i Jovana Milaković 10. Kod gošći je najbolja bila Anida Ćorović koja je ubacila 24 poena, Halimić 14, Kovačević 13,Selimović 12 poena. Čelik će polusezonu završiti na trećoj, a Leotar na četvrtoj poziciji.

Banovići su protutnjali kroz Banja Luku gdje su sa 30 poena razlike dobile Mladi Krajišnik rezultatom 93:63. Vodeći tim lige nakon prvog dilea sezone predvodila je Zeljković sa 20 poena, Marković je dala 14, Vrančić 11, domaće su predvodile Rađenović sa 24 i Šipka sa 16 poena.
Orlovi su visokom pobjedom u Brčkom protiv Brčanke rezultatom 105:48 još jednom pokazali svoju klasu, a ovom pobjedom Orlice su zacementirali drugu poziciju nakon prvog dijela sezone. Gošće iz Banja Luke predvodila je Tamara Rajić sa 28 poena i 13 skokova, Gligić je dala 20, Šobot 18, Begenešić 14 poena, domaće Bužanin i Stanton sa po 12 poena.

Igman je rezultatom 83:74 savladao ekipu Rudar Sport u Ugljeviku uz 23 poena Šehovac, Lalović je dala 20, Papčević 18, kod domaćih Kapisoda je dala 26, Kokoroš 22 poena. Ovo je za Igman bila peta pobjeda u prvenstvu, a deseti poraz za Rudar Sport.

Utakmice Konjic – Play Off i Sloboda – Jedinstvo Dženex igrat će se kasnije.
Na vrhu tabele su RMU Banović sa 22 boda, drugi su Orlovi sa 21, treći Čelik sa 20, dok je na začelju tabele Sloboda bez pobjede u prvenstvu.