Žestok navijački obračun na jugu BiH: Lete baklje, boce i kamenje

.
Događaj koji je iznenadio mnoge

 

Navijački incidenti nakon košarkaške utakmice na jugu BiH. Definitivno zvuči iznenađujuće. Sve se dešavalo nakon sureta HKK Čapljina i KK Rama.

I dok smo u BiH navikli na navijačke ispade prije, tokom i poslije fudbalskih utakmica ono što se desilo u Čapljini stiže kao hladan tuš.

U prvom meču finala KS HB, Rama je gostima pobijedila Čapljinu. Konačan rezultag bio je 62:65, a presudila je posljednja dionica koja je otišla debelo na stranu gostiju 6:22.

Nakon okončanja utakmica na izlazu iz dvorane došlo je incidenta između navijača dva kluba i sve je ličilo na huliganski obračun.

Letjele su baklje, gađalo se kamenicma, bilo je dosta psovki i vrijeđanja. Naravno nastala je određena materijalna šteta.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

Lokalni portali pišu da je oštećeno nekoliko automobitla, kako su stradale prostorije HGSS-a Čapljina na kojem su razbijena vrata kao i oglasna ploča.

Za nekoliko dana Rama će biti domaćin i sinoćnji incident će sigurno biti kao motiv ekipi iz Čapljine da se osvete za poraz.

Nakon cijelog incidenta iz redova domaćina su poručili da su zgroženi ponašanjem navijača iako su pozivali na fer i korektno navijanje.

"Iako smo pozivali na fair i korektno navijanje obje ekipa jer je košarka trebala biti u centru pažnje, svjedočili smo nekolicini nemilih događaja između navijača obje ekipa koja je bacila sjenu na ovaj događaj.

Umjesto dostojanstvenog ponašanja navijača danas u medijima čitamo o neredima koji su sinoć zabilježeni u gradu.

Zgroženi ovakvim ponašanjem navijačkih grupa kao kolektiv koji je zagovornik fair i korektnog ponašanja iskazujemo žaljenje zbog istog te se nadamo da ovim događajima da više neće biti mjesta u dvoranama i prostorima oko sportskih centara", poručili su iz HKK Čapljina.