Žestoka najava derbija: Navijači su ovaj put prešli sve granice, reagovat će i policija

.
Bit će svega u nedjelju

 

Za vikend nas očekuje jedan od najvatrenijih derbija u Njemačkoj. U okviru 25. kola Cvajte sastaju se Eintracht Braunschweig i Hannover 96.

Dueli ova dva tima prema pravilu imaju žestoke najave, a tako je bilo i ovaj put.

No, čini se da su sada navijači prešli granice sportskog rivaliteta.

Naime, dvojica fudbalera Eintrachta na zidu svoje kuće pronašli su grafite sa uvrijedljivim sadržajem, a ispod zida tekućinu crvene boje.

Vjeruje se da su ovo uradili navijači Hannovera što je zgrozilo tamošnju javnost.

Iz Eintrachta su se odmah oglasili.

"Ono što se dogodilo ovdje je očigledno prevazišlo sve granice. Kakve to još veze ima sa rivalstvom prije derbija? Prijetnje igračima i njihovim porodicama je potpuno neprihvatljivo, takvi postupci su jednostavno sramotni", naveli su iz Eintrachta i dodalo:

"Učinit ćemo sve što je potrebno da osiguramo da se naši igrači i njihove porodice osjećaju sigurno i podržat ćemo policiju na bilo koji način da istraži incidente. Apelujemo na naše fanove: ostanite hladni i ne dozvolite da vas emocije odvedu u nepromišljene akcije. Želimo da rivalstvo izvedemo na sportski način i da damo odgovor na ovaj neukusni čin nekoliko pojedinaca na terenu u nedelju."

Očigledno ćemo za vikend gledati dosta tenzija i vatre na terenu, ali i tribinama.

Iako nisu među najtrofejnijim timovima Eintracht Braunschweig i Hannover 96 često ponude dosta uzbuđenja u svojim mečevima.

Pomenuti duel igra su u nedjelju 19. marta sa početkom u 13 sati.