Zidane objasnio zbog čega je vratio Navasa, Marcela i Isca u prvu postavu

Francuski stručnjak Zinedine Zidane pobjedom je započeo drugi mandat na klupi Real Madrida nakon što se poslije nepunih godinu dana vratio na klub, a njegovim povratkom situacija u ekipi se znatno promijenila.

Tako je Zidane već u prvom meču pružio priliku Marcelu, Iscu i Keyloru Navasu koji su kod Solarija bili u potpuno drugom planu, a on je također rekao da se nada kako će igrači Real Madrida na pravi način odigrati preostalih deset utakmica u La Ligi.

"Imali smo u prvom poluvremenu određenih poteškoća, što je sasvim normalno, a u drugom poluvremenu nas je nosila publika i u toj atmosferi su i igrači igrali dobro. Sretan sam zbog pobjede jer je u nogometu najvažnije pobjeđivati. Utakmica protiv Celte je bila izazov za nas, a moram reći da mi je posebno drago što je Isco postigao pogodak. Ostalo je još deset utakmica u ovoj sezoni i nadam se da ćemo je okončati na pravi način", rekao je Zidane. 

Francuski stručnjak je nakon toga objasnio zbog čega je u prvoj utakmici nakon povratka na klupu Real Madrida uvrstio Keylora Navasa, Marcela i Isca u prvu postavu te je još jednom pokazao o kakvom gospodinu se radi.

"Želim da se Keylor Navas osjeća bitnim, cijenim Courtoisa koji je pokazao da je odličan golman, ali ne zaboravljam šta je Navas uradio za naš klub. Nije previše igrao u zadnje vrijeme i želim da se to promijeni, a ista stvar je i s Marcelom i Iscom. Niko ne smije zaboraviti šta su ti igrači napravili u dresu Real Madrida i ja računam na sve njih", rekao je Zidane, prenosi Klix.ba. 

Podsjećamo, Real Madrid je slavio protiv Celte rezultatom 2:0. Prvi pogodak postigao je Isco nakon asistncije Benzeme, a drugi Gareth Bale kojem je asistirao Marcelo.