Zidane ostao bez pojačanja, Real nije uspio da završi posao sa Mendyjem

Zinedine Zidane je dobio mogućnost da potpiše velike zvijezde, a među onima koje je su Kraljevi željeli dovesti je i lijevi bek Lyona Ferland Mendy.

Međutim, od dolaska ovog 23-godišnjeg fudbala za sada nema ništa. L'Equipe tvrdi da Real nije uspio da završi ovaj transfer, jer je Lyon zatvorio izlazna vrata ovom fudbaleru, prenosi sportsport.ba.

Lyon ne želi da proda Mendyja. Iako je Zidane ozbiljno 'zagrizao' za fudbalera, francuski tim je na kraju odlučio kako ga ne želi prodati i pregovora kako stvari stoje neće biti.

L'Equipe također tvrdi da će samo dvojici fudbalera biti dozvoljeno da napuste klub ovog ljeta. Nabil Fekir je jedini na transfer listi, a može ići i Tanguy Ndombele, samo ako ponuda za njega bude veća od 80 miliona eura.

Nije poznato hoće li Real i dalje pokušavati da angažuje ovog fudbalera ili će se okrenuti drugim opcijama. Agent i fudbaler su spremni za saradnju, ali sve koči Lyon.

Francuski mediji tvrde da su se Zidane i Perez prije 15 dana sastali sa agentom francuskog fudbalera u Madridu i da je transfer uveliko bio u procesu.

Ipak, na kraju su iz Lyona odlučili da stanu na put prodaji Mendyja i žele ga zadržati u svom timu i naredne sezone.

Mendy ima ugovor sa Lyonom do 2023. godine što znači da će Real morati odriješiti kesu ukoliko ga želi dovesti u svoje redove, jer Lyon sigurno čeka bogate ponude kako bi razmislio o prodaji.