Zidane se vraća na trenersku klupu, čeka ga pravi izazov

.
Bogati klub sa najvišim ambicijama

 

Francuski trener Zinedine Zidane uskoro se vraća na trenersku klupu.

Naime, Mundo Deportivo prenosi da je Zidane najbliži klupi PSG-a, te će naslijediti Cristophea Galtiera koji će na kraju sezone vjerovatno dobiti otkaz.

Jedna od opcija za Zidanea je Real, a druga je PSG. Zidan je još prošlog ljeta pregovarao sa Parižanima“, prenosi Mundo Deportivo.

Mnogo je realnije da će Zidane ipak preuzeti Parižane.

Na Parku prinčeva se očekuju i značajne igračke promjene, prije svih vrlo je izvjestan odlazak Lionela Messija kao i još nekih drugih igrača.

Messi ima na stolu ponudu Parižana da potpiše novi ugovor, no on želi znati ko će biti novi trener i kakav je plan kluba za budućnost. Problem mu prave i navijači koji su ga izviždali i u meču protiv Lyona, te se sve više špekuliše da bi on mogao napustiti ovaj klub.

Zidane je sa Realom pokazao trenersku klasu pa će biti interesantno vidjeti kako će se snaći u PSG-u, ukoliko se naravno ispostave tačne navedene informacije. Za cilj će imati samo jedno - osvojiti Ligu prvaka.

Treba istaći da su mediji pitali sadašnjeg trenera Parižana Galtiera o zvižducima na račun Messija, te je on otvoreno stao u odbranu Argentinca.

“Ne razumijem kritike prema njemu. Čekamo da on ili Mbappe riješe situaciju. On vodi našu igru, puno toga pokušava... Ne smijemo od njih dvojice očekiati da posao odrade sami. Zvižduci po mom mišljenju nemaju smisla, puno je dao Messi u prvom dijelu sezone. Bio je naš strijelac i asistent“, rekao je Galtier.

Kako će navijači PSG-a reagovati na njegovu izjavu i 'branjenje' Messija, ostaje da se vidi.

Messi je postigao sve u karijeri, cijenjen je i poštovan svugdje na svijetu, ali izgleda ne i od vlastih navijača pa se postavlja pitanje zašto bi igrao za klub gdje ga pristalice ne vole.

Nakon što su izviždali Messija, navijači PSG-a su udarili i po FS Francuske (FFF) zbog odluke da se zabrani pauziranje utakmice kako bi se igrači islamske vjeroispovijesti mogli iftariti.

"Hurma, čaša vode, noćna mora FFF-a", pisalo je na paroli koju su okačili najžešći navijači Parižana poznati ako Collectif Ultras Paris.

"Dobili smo upite o potencijalnom prekidu utakmica zbog ramazanskog posta. Prekidi utakmica zbog ramazana ne poštuju odredbe Statuta Fudbalskog saveza Francuske. Naš cilj je da branimo temeljne vrijednosti i želimo spriječiti bilo kakvu diskriminaciju osoba posebno zbog određenih političkih i vjerskih uvjerenja", navodi se između ostalog u saopštenju Saveza.