Zidaneu "puk'o film" nakon provokativnog pitanja, htio je da se obručuna s novinarom

Zinedine Zidane
Bivši trener Real Madrida

 

Zinedine Zidane je na kraju sezone po drugi put napustio Real Madrid nakon što nije osvojen ni jedna trofej u minuloj takmičarskoj godini. 

Nekoliko dana nakon odlaska Zidane je putem medija poslao pismo navijačima Los Blancosa s porukom da više ne osjeća podršku klupskog rukovodstva.

"Odlazim jer osjećam da mi klub više ne vjeruje. Ne pruža mi podršku da napravim nešto na srednje ili duge staze", između ostalog je naveo Zidane.

"Ovdje je zaboravljaveno sve najvažanije. Sve što sam gradio na dnevnoj bazi je zaboravljeno. Ljudski odnosi su osnov, važniji su od novca, od slave."

"Naravno da nisam najbolji trener na svijetu, ali sam u stanju da svakom dam snagu i samopouzdanje koje zaslužujeu u svom poslu, bilo da je igrač, bilo da je moj pomoćnik."

"Volio bih da je proteklih mjeseci moj odnos s predsjednikom i klubom bio malo drugačiji. Nisam želio priviligije, već da se ne zaboravi prošlost. Danas se život trenera svodi na dvije sezone i ništa više", naveo je francuski trener.

Tokom minulog vikenda Zidane je u društvu porodice viđen u javnosti, a sasvim očekivano mediji su odmah počeli da ga ispituju i postavljaju razna pitanja.

Novinar je upitao Zidanea da je poslano pismo bila greška što je toliko iznerviralo legendarnog fudbalera da se htio potuči.

"Još uvijek postavljaš glupa pitanja kao i ranije? Tvoj posao je sramota. S tobom je uvijek isto. Znaš me, znam te. Hajde doši, da popričamo bez kamera...", poručio je Zidane novinaru.

Zidane je Real napustio i u maju 2018. godine, nakon što je u prvom mandatu osvojio tri naslova Lige prvaka, La Ligu dva Uefina i španska Superkupa te FIFA svjetsko prvenstvo za klubove.

U ovom drugom mandatu, a koji je počeo u martu 2019. godine, osvojio je samo dva trofeja. Naslov prvaka La Lige i španski Superkup.

https://twitter.com/DirectoGol/status/1404198045240238081?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1404198045240238081%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fsportsport.ba%2Ffudbal%2Fzinedine-zidane-novinar-sukob%2F401444