Zinedine Zidane je već donio jednu veliku odluku za narednu sezonu

Trener madridskog Reala Zinedine Zidane ima pune ruke posla kako bi pospremio nered kojeg su unutar ekipe napravili njegovi prethodnici Santiago Solari i Julen Lopetegui.

Real je imao očajnu sezonu. Ostali su bez trofeja, igrali su veoma slabo, a ekipu su vodila čak tri trenera. Posljednji Zidane je dobio zadatak da vrati tim na pobjedničke staze.

Dobiće francuski stručnjak čak 500 miliona eura za pojačanja, ali se mora riješiti i određenih fudbalera, među kojima su i neke velike zvijezde.

Gareth Bale je već otpisan u Realu. Na njega se ne računa, a prema pisanju Mundo Deportiva, spreman je Zidane da se nakon samo jedne sezone odrekne belgijskog golmana Thibauta Courtoisa.

Iako je prošlog ljeta plaćen Chelseaju 35 miliona funti, Courtois nije po volji Zidaneu. On je veliki ljubitelj Kostarikanca Keylora Navasa i namjerava da njemu ponovo vrati poziciju prvog golmana.

To bi značilo da bi nakon samo godinu dana Courtois mogao napustiti Real u kojem se nije proslavio i primio je čak 42 gola u 32 nastupa za klub. Sa druge strane Navas je bio ključan čovjek u osvajanju tri uzastupna naslova Lige prvaka i Zidane nema namjeru da ga se riješi.

Courtois će očigledno potražiti novu sredinu, a špekuliše se da bi mogao put Pariza. PSG-u hitno treba golman, a kao idealno rješenje upravo vide Belgijanca, piše SportSport.ba.

Zidane objavio spisak igrača koji će napustiti Real

Kao što se već sedmicama i najavljuje, Real Madrid će u narednu sezonu ući sa znatno izmjenjenim igračkim kadrom.

Kraljevski tim će nakon serije loših rezultata ove sezone promijeniti dosta fudbalera, a kako je jučer pisao španski AS, trener Zinedine Zidane je već otpisao petoricu i oni mogu na ljeto napustiti klub.

Na toj listi su: Gareth Bale, Marcos Llorente, Mariano Diaz, Toni Kroos i Dani Ceballos. Također, otkrio je da oni neće biti jedini koji će napustiti Bernabeu, te da će sigurno biti još odlazaka.

Naravno, nakon silnih prodaja, biće i nekoliko dolazaka u Real, a prve mete su, barem se tako mjesecima špekuliše, Eden Hazard, Kylian Mbappe i Paul Pogba.