Genijalni Zlatan Ibrahimović ima objašnjenje za sve: Zašto nikada neću biti trener?

Karijera Zlatana Ibrahimovića polako se bliži kraju.

Legendardni švedski napadač je u 38. godini života i trenutno nosi dres devetog kluba u karijeri, američkog LA Galaxyja.

Iako je lud za fudbalom nakon završetka karijere Zlatan nema namjeru da ode u trenere, a razlog je sasvim jednostavan - stres.

U razgovoru za The Mirror Ibrahimović je istakao kako trenerski posao smatra veoma stresnim.

"Smatram da je trenerski posao veoma stresan. Jedna trenerska godina je kao deset običnih", rekao je Ibrahimović, te je nastavio.

"Vidio sam mnogo trenere koji imaju crnu kosu kada tek počinju karijeru, a već naredne sezone su sijedi. Neću reći 'ne', jer nikad se ne zna šta život nosi, ali zaista se ne vidim kao trener", rekao je Zlatan.

Ibrahimović progovorio o situaciji kada ga je Mourinho ponizio pred cijelom ekipom

Zlatan Ibrahimović i Jose Mourinho su imali jako dobar odnos u vrijeme kada su zajedno sarađivali.

Šveđanin je bio u Inter Milanu kada je Mourinho stigao u Italiju prije nego što se dvojac ponovo sreo u Manchester Unitedu 2016. godine.

 

Mourinho je ranije priznao da će Ibrahimović imati posebno mjesto u njegovom srcu, ali napadač se osvrnuo na jedan događaj iz svlačionice u kojem su glavni akteri bili Mourinho i Ibrahimović.

"Imao sam situaciju u Interu kada smo odigrali jako loše prvo poluvrijeme, a on me je pred cijelim timom kritikovao", rekao je Ibrahimović.

"Trebao sam dobiti nagradu za najboljeg igrača u Italiji, a on mi je rekao: 'Kad odeš na tu binu i dobiješ nagradu, trebao bi se stidjeti. Način na koji sada igraš, ne zaslužuješ to'", dodao je Ibrahimović.

Ibrahimović je rekao da zna kako se nositi sa kritikama, dok se drugi često teško nose s tim.

"To što on kritikuje igrače nije ništa novo, sve se svodi na to kako to vi podnosite", zaključio je igrač LA Galaxyja.

Ibrahimović je u bogatoj karijeri igrao za sve same velikane evropskog fudbala. Počeo je u Malmeu, a za njega se 'čulo' u dresu Ajaxa.

Nakon amsterdamskog velikana igrao je za Juventus, Inter, Barcelonu, Milan, PSG, Manchester United, a od 2018. godine je član LA Galaxyja, piše SportSport.ba.