Zlatan Ibrahimović 'potopio' Cristiana zbog Waynea Rooneyja

.
"Može biti sretan jer je igrao s tim čovjekom"

 

Cristiano Ronaldo i Wayne Rooney razmijenili su brojne teške riječi nakon što je CR u intervju kojeg je dao Piersu Morganu bio poprilično žestok prema svom nekadašnjem saigraču.

Cristiano Ronaldo i Wayne Rooney očigledno su na ratnoj nozi. Nekadašnji saigrači su imali žestok verbalni sukob, a Portugalac je išao tako daleko da je Rooneyja nazvao štakorom.

Nekadašnji reprezentativac Engleske je na kraju stao na loptu i dao je gospodski odgovor kada su ga pitali o prepirkama s Ronaldom.

"Cristiano je fantastičan igrač. On i Messi su vjerovatno dvojica najboljih fudbalera svih vremena. Ovo nije kritika, ali sam i ranije rekao da sve nas na kraju stignu godine. Ronaldo očito zna da se sada i s tim mora boriti", rekao je Rooney i dodao je:

"Dao je taj intervju koji je obišao cijeli svijet i čudno je da je sve to rekao. Siguran sam da će u Manchester Unitedu napraviti neki potez povodom svega kada pomno pogledaju sve što je rekao. Nemam više ništa da kažem na tu temu".

Rooney je često bio u sjeni Ronalda. Iako je igrao fenomenalno, Portugalac je kupio slavu u Manchester Unitedu, a takvo mišljenje ima i Zlatan Ibrahimović.

"Ko god da je igrao s Wayneom Rooneyjem mora biti sretan jer ga je učinio boljim igračem. Kada je Rooney igrao s Ronaldom, sav posao je radio on, a Ronaldo je uzimao slavu zbog golova", rekao je Zlatan Ibrahimović.

Interesantno je da su Rooney i Ronaldo imali žestok sukob na Svjetskom prvenstvu 2006. godine u Njemačkoj. U duelu Portugala i Engleske Rooney je dobio crveni karton, a Ronaldo je bio taj koji je 'pomogao' sudiji da donese odluku.

 

 

Odnos između ovog dvojca se nije pokvario u Unitedu. Sir Alex Ferguson je bio preveliki autoritet da bi dozvolio bilo kakav sukob, pa je sve prošlo mirno nego što bi to bio slučaj negdje drugo.

Podsjetimo, CR je u prvom mandatu nosio dres Uniteda od 2003. do 2009. godine, dok je Rooney za Crvene đavole igrao od 2004. do 2017. godine.

Igrao je i sa Zlatanom Ibrahimovićem i sigurno da švedski napadač dobro zna šta priča u ovom slučaju. Imali su odličan odnos i bili su prave kolege iako su obojica kratkog fitilja.

 

 

Wayne Rooney je tokom 13 godina u Manchester Unitedu odigrao ukupno 559 utakmica i postigao je 253 pogotka.