Zlatan Ibrahimović PROPUŠTA večerašnju utakmicu protiv Lazija, POZNATO I ZAŠTO

.
Trener Milana, Stefano Pioli, rekao je da će Zlatan Ibrahimović propustiti večerašnju utakmicu protiv Lazija, a koja se igra na Olimpicu u sklopu 33. kola italijanske Serije A, te nagovijestio da bi umjesto Šveđanina mogao da zaigra Mario Mandžukić.

"Ibrahimović se osjeća bolje, ali nije spreman da igra , možda se vrati u ekipu za narednu utakmicu protiv Beneventoa. U napadu mogu da igraju Mandžukić ili Leao. Mario se dobro osjeća i može da nam pomogne u protivničkom šesnaestercu", kazao je Pioli.

Poslije 32 utakmice u Seriji A, Milan trenutno zauzima drugo mjesto na tabeli sa 66 bodova i ima 10 zaostatka za vodećim Interom, ali i bod više od Atalante i Juventusa, ekipa koje se nalaze na trećem, odnosno četvrtom mjesto. Napoli je na petom mjestu sa 63 boda, a Lazio koji zauzima šestu poziciju sa 58 bodova.

"Ove dosadašnje utakmice pokazale su da smo jači od svake ekipe, osim Intera. Mi smo se jedini suprostavili Interu. Imamo cilj, nismo imali sreće, već smo na ovoj poziciji, jer smo to zaslužili. Ne smijemo misliti o neuspjehu u borbi za plasman u Ligu prvaka, dokazali smo da smo jaki, ali moramo da nastavimo do kraja", rekao je Pioli,prenosi Sport1.

Pioli je pred sutrašnju utakmicu protiv Lazija rekao kako njegova ekipa ne smije da se plaši izazova.

"Ako bježite, strah će vas pratiti. Naš moto je - ako želiš, možeš. Ostalo su samo izgovori. Mislili smo da će 75 bodova biti minimum za plasman u Ligu prvaka. Mi se moramo skoncentrisati samo na svaku narednu utakmicu", kazao je Pioli.