Zlatan Ibrahimović večeras ili sutra verifikuje novi ugovor: Poznati svi finansijski detalji

.
Apsolutno svi relevantni mediji u Italiji javljaju da su "Rosoneri" sa svojim napadačem dogovorili saradnju na još godinu dana

Mjesecima unazad se šuška, Paolo Maldini je bio najveći zagovornik ideje, a sada je praktično završeno - Zlatan Ibrahimović će i sa punih 40 godina igrati fudbal u dresu Milana! 

Ostalo je još samo da bude objavljeno zvanično, što će se desiti večeras ili sutra tokom dana, ali apsolutno svi relevantni mediji u Italiji javljaju da su "Rosoneri" sa svojim napadačem dogovorili saradnju na još godinu dana. Jednostavno, toliko je dobar da ga i sa 40 godina (rođendan slavi 3. oktobra) žele u svojim redovima da nosi klub ka nekim boljim vremenima i novim uspjesima. A, kako i ne bi bio poželjan kada je postigao 15 golova na 17 ligaških nastupa. 

U međuvremenu su se javili najvažniji izvori informacija na Čizmi i potvrdili da je sporazum postignut i potpisan, te da će švedski golgeter biti član Rosonera do juna 2022. godine. Navodno, razlog zašto ozvaničenje saradnje nije objavljeno već sada je manje, birokratske prirode i na tome intenzivno rade advokati dvije strane. Zlatan je u društvu svog agenta Mina Rajole bio na završnim pregovorima sa Ivanom Gazidisom, Paolom Maldinijem i Frederikom Masarom, postigli su dogovor i vrlo vjerovatno večeras bit će sve potpisano i zavadeno.

Svima je, naravno, najvažnije da čuju šta je to što će Zlatan dobiti od Milana u finansijskom smislu. Ugovor je skoro identičan onom što je imao u ovoj sezoni - plaća će biti za 500.000 eura niža i iznosit će 6.500.000 eura, s tim što će ponovo biti uključeni bogati dodaci za individualne i timske uspjehe. A, prije svega 500.000 eura za plasman u Ligu prvaka na kraju sljedeće sezone. To je nagrada koja Ibrahimovića čeka i sada, ako "Rosoneri" budu uspjeli da se zadrže u zoni Lige prvaka.