Zlatan je ušao u ring sa zvijeri od 191 cm i 113 kg: Obračun je završen kako niko nije ni slutio

.
Ibrahimovića je ljubitelj borilačkih vještina

Ibrahimović je poznat po tome da ima crni pojas iz karatea te da je veliki ljubitelji borilačkih sportova, a jedne prilike čak je i sam ušao u ring te održao borbu.

Kada je igrao u Francuskoj za PSG Ibrahimović je imao boks meč protiv legende francuskoj ragbija, Sebastien Chabala. On se profesionalno ragbijem bavio 16 godina, bio je među najboljim ragbistima svijeta.

Prije borbe je obavljeno vaganje, obojica sportista su djelovali ozbiljno i odlučno da nadjačaju svog rivala. Kada je počela borba počeo i show.

Dok su se Zlatan i Sebastian udarali, svjetla su se palila i gasila tako da prisutna publika i nije mogla vidjeti previše toga. Razmijenjeno je nekoliko udaraca i meč je završen bez pobjednika.

Iako se očekivalo da bude proglašen pobjednik to se na kraju nije desilo, a obojica su vjerovali da su ostvarili zacrtani cilj.

Naime, iza organizacije ove borbe krio se dobrotvorni koncert zbog čega je i svirala muzika u pozadini dok su se dvije zvijeri "tukle".

Poslije borbe Chavel i Zlatan su se družili, a Ibrahimović je u šaljivom tonu tada poručio da je do borbe mislio kako je jedina zvijer u Francuskoj.

Inače, ovaj događaj je bio organizovan 2016. godine. Chavel u međuvremenu uživa u penziji, dok je Ibrahimović i dalje aktivan, ali se oporavlja od povrede.

Kada su u pitanju Zlatanove stvarne tuče svakako je najupečatljivija ona sa Ougchijem Onyewuom kada je na jednom treningu Milana njihov obračun trajao 25 minuta. 

"Kada sam ostao osjetio sam udarac u rame. To nije bila dobra ideju za Onyweuva. Udario sam ga glavom i poletili smo jedan na drugog. Hjetli smo jedan drugom da otkinemo dijelove tijela", napisao je Zlatan u svojoj autobiografiji.

"Bilo je brutalno. Valjali smo se po terenu te udarali šakama i nogama jedan drugog. Bili smo ljuti i ludi. Bila je to borba na život i smrt."

Ibrahimović je poslije bio realan kazavši kako nije bilo pobjednika. "Niko nije pobijedio, on je čudovište. Jak je kao i ja i ne vidim pobjednika."

O kakvoj tuči se radilo najbolje govore riječi Gennara Gattusa koji je na kraju platio ceh.

"Imao sam tu ludu ideju da uđem i razdvojim ih, na kraju sam dobio po šamar od obojice. Na kraju su se borili 25 minuta, a niko nije prišao da ih razdvoji."

Massimo Ambrosini je kazao da mu je ta tuča bila jedan od najstrašnijih dana u životu te da uopšte nije lijepo vidjeti dva čovjeka od po 100 kg kako se tuku.

Ibrahimović je kasnije potvrdio da je prilikom tuče slomio rebro, a Amerikanac je bio skroman i nije želio više detaljasti osim što je potvrdio sukob kazavši da ne želi da pokreće kontroverze.

Foto: Sport sport