Zloglasni Eskobarov ubica nakon 16 godina objasnio misteriozni zločin "nogometnog džentlmena"!

escobar
Nakon ovakve pogreške, zaslužuje samo metak, izvalio je Alan Hansen komentirajući utakmicu za engleski BBC


Kolumbija je na Svjetsko prvenstvo 1994. godine došla s visokim ambicijama. Čak je i jedan Pele proglasio "favoritom iz sjene". No dogodio se debakl, ispali su iz grupe, a jedan od onih koji je "pokopao" ambicije bio je i Andres Eskobar (Escobar), koji je zabio nesretni autogol. Na jučerašnji dan ubijen je u svojoj državi prije 26 godina. A bio je omiljen, dali su mu nadimak 'nogometni džentlmen', prenose Sportske novoti.

S Valderamom (Valderrama), Aspriljom (Asprilla), Rinkonom (Rincon) krenuli su na prvenstvo po drugi krug, uostalom dobili su grupu sa Rumunijom , SAD-om i Švicarskom i činilo se da su imali sreće u žrijebu. Pali su od Rumunjske u prvoj, a u drugoj se trebalo "čupati" protiv domaćina i na kraju nisu uspjeli. Upravo je nesretni Escobar u 35. minuti poslao loptu u vlastititu mrežu...

- Nakon ovakve pogreške, zaslužuje samo metak, izvalio je Alan Hansen komentirajući utakmicu za engleski BBC.

Naravno, ugledna TV kuća platila je nekoliko dana kasnije oglase u kojima se ispričava na izjavi.

- Odigrali smo loše. Vidimo se uskoro jer život ne završava ovdje, poručio je putem medija i ispričao se za autogol, rekao Eskobar.

Selektor ga je savjetovao da odgodi povratak u Kolumbiju, no odbio je. Vratio se i tog kobnog 2. juna 1994. je u rodnom Medelinu izašao u noćni provod.

- Gol, vikao je i pucao po nesretnom reprezentativcu, a što je posvjedočila njegova djevojka.

Navodno je ispaljeno šest metaka, isto toliko je puta vikao - Gol. Pobjegli su u Toyoti i ostavili ga da iskrvari. Izdahnuo je u bolnici 45 minuta kasnije. Na sprovodu je bilo 120.000 ljudi.

Image
greska

- Andresova greška bila je što je odgovorio tim momcima, otkrio je u jednom dokumentarcu Vaskez (Jhon Jairo Velasquez Vasquez) poznatiji pod nadimkom Popaj, a koji je preminuo ove godine.

Bivši član bande Pabla Eskobara (Escobara) u dokumentarcu "Dva Escobara" ovako je objasnio što se dogodilo:

- Njihov ego bio je maksimalno napumpan nakon što su doprinijeli ubojstvu Pabla Eskobara. To su oni učinili.

Njegov prezimenjak Pablo Eskobar ubijen je 1993. godine, a najpoznatiji kriminalac u državi bio je omiljen jer je davao dosta sirotinji. Nakon njegove smrti zavladao je haos, jer počele su borbe među kriminalnim grupama. Navodno su neke od njih izgubile dosta novca na SP-u zbog neočekivanih rezultata.

- Oni nisu dozvoljavali da im itko odgovara.

Smrt koja se pamti, jedna od najružnijih, najtužnijih epizoda nakon jednog Mundijala...