"Zmajeve" će večeras bodriti 400 navijača

Našu reprezentaciju večeras (20:45 sati) će na Olimpijskom stadionu u Atini, u osmoj kvalifikacionoj utakmici za Euro 2020, bodriti 400 navijača, saznajemo u Fudbalskoj federaciji Grčke.

Naime, sinoć je završena online prodaja ulaznica. Nogometni savez BiH, kao ni Fudbalska federacija Grčke, nisu vršili direktnu prodaju ulaznica za predstojeću kvalifikacionu utakmicu grupe „J“, ali su nadgledali proceduru kupovine.

- Prodaja ulaznica za navijače BiH išla je preko posebnog linka... Navijači će ulaznice printati lično. To je jedini način na koji se moglo kupiti ulaznice jer prema važećem grčkom zakonu, svaka ulaznica koja se izdaje za utakmicu mora sadržavati ime i prezime, kao i broj pasoša, saznajemo jutros u Fudbalskoj federaciji Grčke.

Cijena ulaznice za navijače BiH je 10 eura. Svi naši navijači su dužni da kod sebe, prilikom ulaska na stadion, imaju svoje pasoše. Za navijače Bosne i Hercegovine rezervisani je sektori 19, čiji je kapacitet 1.713 mjesta.

- Obavještavamo bh. navijače koji će pratiti utakmicu kvalifikacija za Euro 2020 između selekcija Grčke i BiH, a dolaze organizovano autobusima, kombijima ili vlastitim vozilima, da ako žele mogu biti u konvoju koji će biti pod pratnjom grčke policije. Mjesto okupljanja je na lokaciji „Panathinaikon (Kalimarmaron) stadium“ u 19 sati. Grčka policija će organizovati pratnju za sva vozila bh. navijača koji se nađu u konvoju na stadion OAKA, te nakon utakmice na isti način ih vratiti na početnu destinaciju, sugeriraju iz Nogometnog saveza BiH.

Kako smo saznali u Fudbalskoj federaciji Grčke, večeras će na Olimpijskom stadionu koji ima preko 70.000 sjedećih mjesta biti samo 6.000 naavijača.