Zmajevi bez selektora, a pozivi fudbalerima za utakmice protiv Lihtenštajna i Portugala već su stigli

zmajevi
Fudbalski savez Bosne i Hercegovine u delikatnoj je situaciji nakon iznenadnog rastanka sa selektorom A reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehom Kodrom.

 

Novo okupljanje se bliži jer su u oktobru na rasporedu dvije utakmice, prva s Lihtenštajnom na gostujućem terenu 13. oktobra, a onda i s Portugalom u Zenici tri dana poslije.

S obzirom na to da postoje određeni vremenski rokovi koji se moraju ispoštovati kada su u pitanju pozivi fudbalerima, Fudbalski savez BiH, odnosno direktor reprezentacije Zvjezdan Misimović primorani su pozivati igrače bez da su imenovali novog selektora.

Tako su već danas pozivi stigli na adrese pojedinih klubova za koje nastupaju bh. reprezentativci.

Kako sada stvari stoje, najbliži klupi Zmajeva je Savo Milošević, iako je u "nadoknadi" isplivalo ime Igora Štimca, no on ima angažman u Indiji, a FSBiH nema previše vremena.

Izvjesno je da će dvije naredne utakmice zbog povrede propustiti Rade Krunić, a Kenan Kodro, sin bivšeg selektora Mehe Kodre, u ponedjeljak je objavio da odlazi u reprezentativnu penziju.

Nejasan je i status Anela Ahmedhodžića protiv kojeg je zbog nedolaska na prethodno okupljanje na zahtjev direktora Zvjezdana Misimovića i tadašnjeg selektora Mehe Kodre pokrenut disciplinski postupak.

Poslije šest utakmica BiH ima samo šest bodova, a šanse za drugo mjesto uoči odlučujuća četiri kola svedene su na minimum, s obzirom na to da drugoplasirana Slovačka na kontu ima 13 bodova.