Zmajevi nakon remija s Finskom: Napredovali smo u igri, možemo biti optimistični

Zm
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je u Helsinkiju sa selekcijom Finske 2:2 na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a komentar meča dali su i naši reprezentativci.

 

Golman Ibrahim Šehić bio je jedan od najboljih pojedinaca meča i smatra da smo pokazali bolju igru nego u prethodnim susretima.

"Možemo reći da je ovo jedna od boljih naših utakmica u posljednje vrijeme. Kontrolisali smo igru, imali loptu u posjedu i stvorili nekoliko šansi. Nažalost, naivno smo primili golove. Sve u svemu, smatram da smo napredovali u igri i da ćemo u budućnosti biti još bolji. I Francuska je remizirala s Ukrajinom tako da je sve još uvijek otvoreno", rekao je golman Konayspora.

Ermedin Demirović je ušao u finišu i debitovao u najdražem dresu te je optimista za buduće nastupe Zmajeva.

"S jedne strane sam veoma sretan zbog debija za svoju domovinu. To mi je uvijek bio san. S druge strane mi je žao što nismo uspjeli pobijediti. Teška utakmica po lošem terenu. Nismo smjeli primiti gol iz kontre i moramo raditi da ispravimo te neke stvari. Gledamo naprijed i možemo biti optimistični", kazao je napadač Freiburga.

Eldar Ćivić smatra da smo naivno primili golove, ali i da remi nije loš.

"Primili smo golove iz naših grešaka. Dobro smo stajali na terenu, ali nismo iskoristili sve šanse koje smo imali. Na kraju smo se vratili pa nije loša ni podjela bodova. Očekujemo i protiv Kostarike da odigramo dobru utakmicu, a protiv Francuske ćemo pokušati osvojiti bodove", zaključio je lijevi bek Ferencvaroša.

Nakon utakmice s Finskom Zmajevima slijedi prijateljski meč s Kostarikom 27. marta u Zenici te još jedan kvalifikacijski susret s Francuskom 31. marta u Sarajevu.